VS nemen wraak op Mexico en veroveren 7e eindzege in Gold Cup

  De VS mochten vieren voor eigen publiek.

  De Verenigde Staten hebben voor de 7e keer de Gold Cup gewonnen. In een heruitgave van de finale van 2019 namen de Amerikanen revanche op Mexico met één treffer in de verlengingen.

  De Gold Cup is een tweejaarlijks toernooi met landen uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied. Al draait het de voorbije edities uit op een tweestrijd tussen de VS en Mexico.

   

  Twee jaar geleden haalden de Mexicanen het met het kleinste verschil van de VS, vannacht draaiden de Amerikanen de rollen om. In de finale in het Allegiant Stadium in Paradise, in de buurt van Las Vegas, scoorde verdediger Miles Robinson na 117 minuten het enige doelpunt.

   

  Met hun revanche hebben de VS hun 7e eindzege in de Gold Cup beet. Mexico blijft met 8 eindzeges wel recordhouder. Beide landen domineren het toernooi al sinds begin deze eeuw. Canada won in 2000, nadien ging de eindzege telkens naar de VS of Mexico.