Finale is te hoog gegrepen voor Sacoor: "Dit is enorm teleurstellend"

  Sacoor werd 8e in zijn reeks.

  Jonathan Sacoor heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale. Met een tijd van 45"88 eindigde de 400m-loper op een 8e en laatste plaats in een razendsnelle halve finale. "Er zat veel meer in, maar ik kon het er niet uithalen."

  Liefst 2 atleten doken in de reeks van Jonathan Sacoor onder de 44". De Grenadaan Kirani James liep zijn seizoensbeste met 43"88 en de Colombiaan Anthony Zambrano moest met een tijd van 43"93 niet veel onderdoen. De Nederlander Liemarvin Bonevacia deed er daar als derde nog een nationaal record bovenop (44"62).

   

  Om maar te zeggen hoe hard het ging in de halve finale. Jonathan Sacoor was nochtans goed vertrokken en liet de Zwitser Petrucciani achter zich. In het slot kon de 21-jarige Sacoor het tempo echter niet vasthouden en finishte hij uiteindelijk als laatste in zijn reeks.

   

  Opvallend: in de andere halve finale sneuvelde ook Wayde van Niekerk. De olympische kampioen van Rio en wereldrecordhouder werd pas 5e in zijn halve finale in een teleurstellende 45"14.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Sacoor: "Er zat veel meer in"

  Jonathan Sacoor zocht na zijn race niet naar excuses, maar vond ook niet meteen een gepaste verklaring voor zijn mindere tijd. "Ik weet zelf niet wat er fout is gegaan."

   

  "Er zat veel meer in. Alle puzzelstukjes lagen er, maar ik heb ze niet tot één geheel kunnen samenbrengen. Ik was nog vlot vertrokken, maar daarna was ik te passief."

   

  "Dit is enorm teleurstellend, maar ik moeten proberen om door die teleurstelling heen te bijten, want er komt nog een 4x400 meter."

  programma Jonathan Sacoor
  zondag 1 augustus reeks 45"51 (3e in reeks - naar HF) verslag
  maandag 2 augustus halve finales 45"88 (8e in reeks) verslag
  donderdag 5 augustus finale  14.00 u (niet geplaatst)