Letland stuit niet enkel 3x3 Lions: ook olympisch kampioen beachvolley bijt in het zand tegen Baltisch team

  De Braziliaan Bruno Schmidt zal zijn olympische titel in het beachvolleybal niet verlengen. Samen met zijn nieuwe maatje Evandro verloor hij in de achtste finales tegen het Letse duo Plavins/Tocs na een spannende tweesetter.

  Enkele dagen geleden moesten de Belgische 3x3-basketbalmannen in hun halve finale al hun meerdere erkennen tegen een Lets trio en vanochtend werden ook de Braziliaanse beachvolleyfavorieten Schmidt/Evandro gedwarsboomd door een Lets duo.

   

  In beide spannende sets sloegen de Letten Martins Plavins en Edgars Tocs snel een kloofje, waarna ze de Braziliaanse storm konden weerstaan: 21-19 en 21-18.

   

  Een verrassing van formaat, want Bruno Schmidt - een neefje van de legendarische basketballer Oscar Schmidt - won vijf jaar geleden in zijn thuisland nog olympisch goud. Toen evenwel niet aan de zijde van Evandro, maar wel als koppel met Alison Cerutti. 

   

  Die kan zijn voormalige partner wreken, want in de kwartfinales nemen de Letten het op tegen het eveneens nieuw samengestelde Braziliaanse duo Alvaro Morais en... Alison Cerutti.

  Bekijk de hoogtepunten van de match:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.