Referee Department: "Zulte Waregem-doelman raakte de bal, het was geen strafschop"

    Doelman Bostyn was het niet eens met scheidsrechter Laforge.

    Doelman Bostyn was het niet eens met scheidsrechter Laforge.

    Zulte Waregem kwam gisteren op achterstand tegen Standard na een discutabele strafschopfase. "Maar de beelden toonden duidelijk aan dat de doelman van Zulte Waregem de Standard-speler niet raakte", oordeelt Frank De Bleeckere van het Referee Department."

    We keren terug naar de 59e minuut. Na een slechte terugspeelbal van Govea tikt Zulte Waregem-doelman Louis Bostyn de bal net voor de voeten van de alerte Bastien weg.

    Maar de scheidsrechter oordeelt dat Bostyn Bastien geraakt heeft en legt de bal op de stip. Tot grote onvrede van Bostyn en co. Klauss verzilvert de strafschop en zet Standard op 0-1. De Luikenaars winnen uiteindelijk met 1-2.

    Het Referee Department heeft nu zijn licht laten schijnen op de discutabele fase.

     

    "Het Referee Department verwacht geen strafschop, maar wel een VAR-interventie omdat de beelden duidelijk aantonen dat de doelman van Zulte Waregem de bal raakt en niet de Standard-speler", zegt Frank De Bleeckere.

    "De juiste beslissing was dus geen fout van de doelman en geen strafschop."

    Herbekijk nog eens de fase

    Lees ook: