"Thiam is op een niveau gekomen dat ze zelfs op mindere dag beter is dan de rest"

  Pieter-Jan Hannes was te gast in Okiru.

  In het atletiektoernooi is het voor de Belgen uitkijken naar de prestaties van Nafi Thiam in de zevenkamp. Atleet Pieter-Jan Hannes, vanochtend te gast in het praatprogramma Okiru, blikte vooruit. "De druk ligt bij haar nog hoger dan bij Nina Derwael", zei de steepleloper, die het ook nog had over de queeste van Sifan Hassan en de Belgen op de lange afstand. "Ik krijg nu al kippenvel van de marathon."

  "Waanzinnig mocht Thiam weer goud pakken"

  Net als Nina Derwael is ook Nafi Thiam torenhoog favoriet in de zevenkamp. Gaat ook zij met het goud terug naar België? 

   

  Atleet Pieter-Jan Hannes, zelf niet aanwezig op de Spelen, was te gast in het ochtendprogramma Okiru en besprak er haar kansen. "Thiam is al eens olympisch kampioene geweest. De druk ligt voor haar dus nog hoger waarschijnlijk dan bij Nina Derwael."

   

  "Het zou waanzinnig zijn mocht Thiam opnieuw goud pakken, zeker voor een land als België. In de atletieksport is de zevenkamp een super belangrijke medaille."

   

  "Thiam is op een niveau gekomen dat ze zelfs op een mindere dag beter is dan de rest en zotte dingen kan doen. De anderen moeten zichzelf al overstijgen om beter te doen dan zij. Zelfs als het wat minder is, dan kan goud nog voor Thiam als niemand zich overstijgt."

   

  Thiam kan ook goed om met de druk. "Klopt, ze schermt zich heel goed af. Mijn verloofde werkt in een winkel in Hasselt en vlak voor het WK kwam Thiam daar eens shoppen. Ze was heel rustig, waarna mijn verloofde aan mij vroeg om ook zo te doen voor een kampioenschap. Zij is "chill", ik een echte onmens. Dat is wie Thiam is."

  Thiam is op een niveau gekomen dat ze ze zelfs op een mindere dag beter is dan de rest en zotte dingen kan doen.

  Pieter-Jan Hannes
  programma Nafi Thiam
  woensdag 4 augustus dag 1 3e verslag
  donderdag 5 augustus dag 2 1e verslag

  Pieter-Jan Hannes over...

  • ...Elise Vanderelst: "Ze heeft ons laten zweten, maar ze is erbij in de halve finale en daarin maakt het niet meer uit hoe ze zich kwalificeerde. Ze heeft al laten zien dat ze in een toernooi kan groeien. Het kan twee kanten uit."
   
  • ...Sifan Hassan: "Bij elke andere atlete was zo'n val game over, niet bij Hassan. Ze gaat achter de rest aan en wint nog eens haar reeks ook. Dat is vrij fenomenaal. Er is nog nooit iemand geweest die de trilogie 1.500m, 5.000m en 10.000m gewonnen heeft. Het wordt een pittige week voor haar. Ze gaat het zeker niet cadeau krijgen. Het is waanzin, normaal gaat dat niet op langeafstandsnummers. De kans dat je één nummer wint is al klein, laat staan dat iemand ze alledrie wint."
   
  • ...de nieuwe spikes: "In het langeafstandslopen doet iedereen het. Je zou dom zijn het niet te doen want het mag gewoon. Deze schoenen zijn enorm in het voordeel van iemand als Sifan Hassan, op oude spikes was het misschien niet mogelijk geweest om deze "triple" te doen. Nu zorgen ze ervoor dat de spiervermoeidheid veel minder is en dat is uiteraard een voordeel op de lange nummers." 
   
  • ...Imke Vervaet: "De halve finales worden wellicht het eindstation, maar dat is eervol. Imke is voltijds advocate. Ik vind het leuk aan deze Spelen: amateurs zijn het nieuwe sexy: kijk maar naar de 3x3-Lions. Het is al een fantastisch toernooi voor haar, want zomaar invallen in de mixed relay, dat is niet zo simpel."
   
  • ...de Belgen op de lange afstand: "Isaac Kimeli oogde niet top op de 10.000m, ik verwacht geen beterschap op de 5.000m. Bij Koen Naert en Bashir Abdi durf ik wel dromen. Abdi is heel goed en heel slim geworden in zijn lopen. Ik hoop op twee Belgen in de top 12 van de marathon. Ik krijg er nu al kippenvel van."

  Ik hoop op twee Belgen in de top 12 van de marathon. Ik krijg er nu al kippenvel van.

  Pieter-Jan Hannes

  Kijk naar Okiru, met gast Pieter-Jan Hannes:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  programma Nafi Thiam
  woensdag 4 augustus dag 1 3e verslag
  donderdag 5 augustus dag 2 1e verslag