Ga naar de inhoud

Kevin Borlée past voor halve finale: "Moet rusten met oog op 4x400m"

 ma 2 augustus 2021 10:35
Kevin Borlée plaatste zich gisteren voor de halve finales op de 400 meter.

Kevin Borlée zal deze namiddag niet starten in de halve finales op de 400 meter. Hij voelde tijdens de reeksen al iets aan zijn hamstring en wil geen risico's nemen. Zijn hoofddoel op deze Spelen is immers scoren met de estafetteploeg.

Borlée had zich net als Jonathan Sacoor geplaatst voor de halve finales op de 400 meter. Meteen na zijn race gaf Kevin Borlée wel al aan dat hij iets voelde aan zijn hamstring en dat is ook de reden waarom hij uiteindelijk niet zal strijden voor een finaleplek.

 

"Ik dacht niet dat het echt ernstig was, maar deze ochtend voelde het toch echt niet goed aan. Na een check-up gaf de medische staf me het advies om niet te lopen", schrijft hij op Instagram.

 

"Ik kan niet met woorden beschrijven hoe ik me nu voel. Maar als ik 100 procent wil zijn voor de 4x400 meter dan mag ik vandaag geen risico's nemen."

 

Kevin Borlée neemt al voor de 4e keer deel aan de Olympische Spelen. Hij plaatste zich in 2012 voor de finale op de 400m en daarin werd hij toen 5e.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
programma Kevin Borlée
zondag 1 augustus reeksen 45"36 (3e in reeks - naar HF) verslag
maandag 2 augustus halve finale forfait verslag
programma Belgian Tornados
vrijdag 6 augustus reeksen 4x400m 2'59"37 (3e in reeks - naar F) verslag
zaterdag 7 augustus finale 4x400m 14.50 u  
Lees ook: