Kenny De Ketele: "Ik wil mijn laatste kans met twee handen grijpen"

  Robbe Ghys en Kenny De Ketele.

  Niet alleen bij de vrouwen heeft ons land een medaillekandidaat in het baanwielrennen, ook bij de mannen doen Kenny De Ketele en Robbe Ghys een gooi naar eremetaal. Samen rijden ze zaterdag de ploegkoers, De Ketele komt donderdag al in actie in het omnium.

  "De cirkel is rond"

  Ook voor Kenny De Ketele is de piste in Tokio een beetje thuiskomen. "Het klopt wat ze zeggen, ze lijkt op de piste in Gent en dat is geen gemakkelijke piste met korte bochten. Dat is misschien wel in ons voordeel."

   

  De Ketele werd al eens vierde in de ploegkoers, samen met Iljo Keisse in 2008. Nu wil hij graag een plaats beter doen. "Ik heb er al aan gedacht, we zijn nu 13 jaar later en er wordt heel anders gefietst. Het is niet meer te vergelijken. Als ik nu met zo'n versnelling aan de start kom, dan heb ik nul punten."

   

  "Ik was toen jong en onervaren, nu is dat helemaal het geval niet. Ik wil mijn laatste kans met twee handen grijpen. De cirkel is rond, het is mijn ultieme doel."

   

  "Robbe Ghys en ik hebben heel veel samen kunnen rijden. We hebben ook snel voor elkaar gekozen en dat is een voordeel. De automatismen zijn er en dat geeft vertrouwen. We weten wat we aan mekaar hebben en gaan voor mekaar door het vuur."

   

  Na de Spelen geeft De Ketele de fakkel door. "Ik hoop dat met een hoogtepunt te doen. Jolien D'hoore en ik zijn een beetje de laatsten der mohikanen. De jeugd mag het dan gaan overnemen."

  De automatismen zijn er en dat geeft vertrouwen. Robbe Ghys en ik weten wat we aan mekaar hebben en gaan voor mekaar door het vuur.

  Kenny De Ketele

  Ghys: "Ze mogen ons niet in koers laten komen"

  Ook Robbe Ghys is fan van de wielerbaan. "Het ging heel snel op training. Het is een prachtige piste. Het Gent-gevoel is nooit veraf, alle Belgen voelen zich hier goed."

   

  "We zijn er klaar voor", blikt Ghys een beetje vooruit. "Kenny De Ketele en ik kennen mekaar heel goed en hebben al veel samen gereden. We hebben gisteren nog een lange tactische meeting gehad. We zijn er klaar voor. Als alles mee zit, zit er veel in."

   

  De vorm van de dag zal bepalend zijn. "We gaan een beetje geluk nodig hebben. We zijn niet het team dat de koers moet dragen, favoriet zijn we ook niet. We zijn een gevaarlijke klant als ze ons in koers laten komen. Dat moeten we proberen uit te spelen."

  We hebben gisteren nog een lange tactische meeting gehad. We zijn er klaar voor. Als alles mee zit, zit er veel in.

  Robbe Ghys
  programma Kenny De Ketele
  donderdag 5 augustus omnium 13e verslag
  zaterdag 7 augustus  ploegkoers (met Robbe Ghys) 4e verslag
  programma Robbe Ghys
  zaterdag 7 augustus ploegkoers (met Kenny De Ketele) 4e verslag