Imke Vervaet sneuvelt in halve finales op de 200 meter

  Imke Vervaet.

  Imke Vervaet is gestrand in de halve finales. Onze landgenote liep vanochtend haar persoonlijk record op de 200 meter wel aan diggelen met 23"05, maar kon zich later niet plaatsen voor de finale.

  Imke Vervaet wist zich vanmorgen te plaatsen voor de halve finales van de  200 meter. Onze landgenote werd meegezogen in het spoor van de Jamaicaanse Elaine Thompson-Herah en blies haar persoonlijk record uit het water. 

   

  Haar prestatie was wel niet goed genoeg om rechtstreeks door te stoten naar de halve finale. Ze werd vierde in haar reeks, enkel de eerste drie plaatsten zich meteen. Maar met de allerbeste verliezende tijd (23"05) werd Vervaet alsnog opgevist voor de volgende ronde.

   

  "Ik wist dat het kantje boord zou zijn en dat ik een persoonlijk record nodig zou hebben. Ik heb de daad bij het woord gevoegd. In de halve finale wil ik wel onder de 23 seconden duiken. 's Avonds ben ik ook beter, normaal gezien. Ik ben niet echt een ochtendmens", vertelt Vervaet. 

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Niet geplaatst voor finale

  In de halve finale wilde Vervaet dat kunstje nog eens overdoen. Ze kwam echter niet verder dan een tijd van 23.31. Op het einde van haar race wist ze wel nog de Italiaanse Dalia Kaddari te kloppen zodat ze 7e en voorlaatste werd in haar reeks.

   

  Voor Vervaet was het al de 4e race in 4 dagen tijd, na 2 wedstrijden op de 4x400 meter gemengd en nu ook 2 wedstrijden op de 200 meter.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  programma Imke Vervaet
  maandag 2 augustus reeks  23"05 (4e in haar reeks - naar HF) verslag
  maandag 2 augustus halve finale 23"31 (7e in haar reeks) verslag
  dinsdag 3 augustus finale 14.50 u (Niet geplaatst)