Reckinger grijpt met Duitsland naast medailles na verlies tegen Argentinië

ma 2 augustus 2021 08:54
Xavier Reckinger troost zijn team.

Geen hockeysucces met een Belgisch randje bij de vrouwen: Xavier Reckinger ligt met Duitsland uit het olympisch toernooi. De ploeg ging in de kwartfinales met 0-3 onderuit tegen Argentinië.

In de match tussen Duitsland en Argentinië stond er een Belgische scheidsrechter tussen de lijnen en ook een Belgische coach langs de lijn. Xavier Reckinger had met de Duitse ploeg medailleambities op deze Spelen, maar die droom zal niet uitkomen.

Argentinië bleek een maatje te groot. Net voor de rust scoorden de Argentijnse vrouwen twee keer en dat was een klap die de Duitsers niet meer te boven kwamen. Met nog een penalty corner in het laatste kwart maakte Argentinië de match dood: 0-3.

Duitsland werd op het afgelopen EK nog tweede achter Nederland. Na de wedstrijd moest de Belg zijn ploeg dan ook troosten.