Derwael in Facebook Live: "Ik speelde Candy Crush om in the zone te geraken"

  Nina Derwael maakte vanuit Tokio even wat tijd vrij voor een Facebook Live.

  Een dag na haar gouden oefening op de brug heeft Nina Derwael tijd gemaakt om vragen van de surfers van Sporza te beantwoorden. De kersverse olympische kampioene had het zo onder meer over Belgische frietjes, champagne en Candy Crush.

  Na een strak regime mag de riem er nu even af bij Nina Derwael en dan is het altijd uitkijken naar iets lekkers. "Ik heb speciaal in het olympisch dorp geen frieten gegeten omdat ik dat wilde bewaren voor als ik terug in België ben."

   

  Derwael werd de voorbije 24 uur bedolven onder de felicitaties en dat is ook te zien aan haar Instagram-pagina. "Mijn Instagram is best wel ontploft. Ik denk dat ik naar Tokio ben vertrokken met net iets meer dan 40.000 volgers en ik zit momenteel al over de 100.000. Dat is toch serieus gestegen."

   

  Heeft Derwael haar gouden medaille gevierd met een drankje? "Ik heb een fles champagne open gedaan, maar ik heb er maar 2 slokken van genomen. Ik ben zelf niet zo'n drinker. Ik drink niets met bruis in, dus champagne valt bij mij niet echt in de smaak."

   

  Uiteindelijk wilde een surfer wel eens weten wat Derwael doet om in 'the zone' te geraken. Dat gebeurt niet met muziek. "Ik heb hier niet meteen muziek opgezet. Ik was meer aan het praten met mensen. Mijn ritueel in de bus was meestal Candy Crush spelen."

  Bekijk hier de volledige Facebook Live:

  Nina bedankt iedereen voor de vele berichtjes