Cats zien fysiek sterretjes: "Hoop mijn team sterker te krijgen tijdens kwartfinale"

  De Belgian Cats hebben China het vuur aan de schenen gelegd, maar in het vierde kwart gingen ze fysiek kopje onder. Zowel qua rebounds (37 voor China, tegenover 29 voor België) als in driepunterefficiëntie (7/16 voor China en slechts 2/18 voor de Cats) werden ze gedomineerd.

  Bondscoach Philip Mestdagh legde na de match de vinger op de wonde. "Je weet vooraf dat het een wedstrijd wordt tegen een fysiek heel sterk team. Ze domineerden ons echt. Inside en op de vleugel waren we een maatje te klein."

   

  "Als we dan moesten gaan helpen in verdediging, speelden de Chinezen de bal goed rond tot ze een open driepunter vonden. Zij hebben vandaag 40 minuten met veel intensiteit gespeeld."

   

  "Hun basketbal neigt ook iets meer naar mannenbasket. Wij hebben het daar met onze fysieke beperkingen moeilijk mee. Daar moeten we een oplossing voor vinden. Je probeert altijd je beperkingen wat te maskeren en naar je sterkte te spelen, maar dat is niet altijd mogelijk."

   

  "In de kwartfinale is het nu "do or die". We zijn niet bezig op een eenvoudig toernooitje, maar wel op de Olympische Spelen. Ik hoop mijn team scherper te krijgen tegen die kwartfinale."

  Het basketbal van China neigt iets meer naar mannenbasket. Wij hebben het daar met onze fysieke beperkingen moeilijk mee.

  Bondscoach Philip Mestdagh

  Vanloo: "Het is beter om deze match te verliezen dan de volgende"

  Emma Meesseman hield de Cats in de eerste helft eigenhandig in het Chinese zog, maar in de tweede helft werd ze uitstekend geneutraliseerd. "Het goeie aan deze match is dat het niet de belangrijkste wedstrijd van het toernooi was."

   

  "Tegelijk had ik wel gehoopt dat we iets langer stand zouden houden tegen het fysieke spel van China. Ik heb meer het gevoel dat wij de match verloren hebben dan dat China echt gewonnen heeft."

   

  "In het verleden hebben we het nog voorgehad dat we op een bepaald moment stoppen met basketballen en met agressief zijn als er fysiek gespeeld wordt. Er waren vandaag veel goeie punten, maar toch ook werkpunten."

   

  Spelverdeelster Julie Vanloo onthoudt postieve en negatieve zaken van deze partij: "Het was toch wel een frusterende match. We hebben een beetje achter de feiten aangelopen vandaag. We zijn wel blijven vechten, maar China was echt sterk. Het zijn bomen van vrouwen."

   

  "Maar het is zoals Ann Wauters net na de match zei: ons doel was om naar de kwartfinales door te stoten en dat hebben we gedaan. Dat mogen we niet vergeten. Het is beter om deze match te verliezen dan de volgende. Ons eerste doel is bereikt, nu op naar het volgende."

  Ik had wel gehoopt dat we iets langer stand zouden houden tegen het fysieke spel van China. Ik heb meer het gevoel dat wij de match verloren hebben dan dat China echt gewonnen heeft.

  Emma Meesseman

  Lees ook:

  programma Belgian Cats

  kwartfinales
  China Servië 70-77 verslag
  Australië Verenigde Staten 55-79 verslag
  Japan België 86-85 verslag
  Spanje Frankrijk 64-67  
  groepsfase
  dinsdag 27 juli Australië - België 70-85 verslag
  vrijdag 30 juli België - Puerto Rico 87-52 verslag
  maandag 2 augustus China - België 74-62 verslag
      M W V +/- punten
  1. China 3 3 0 +56 6
  2. België 3 2 2 +38 5
  3. Australië 3 1 2 +10 4
  4. Puerto Rico 3 0 2 -104 3