Andrade springt naar goud, 1e medaille voor Israël en ongenaakbare Whitlock

  In het turnen zijn er vandaag 4 gouden medailles uitgedeeld aan de verschillende toestellen. In België waren alle ogen gericht op Nina Derwael aan de brug, maar daarvoor was er al succes voor Dolgopyat, Andrade en Whitlock .

  Vloer (m): Dolgopyat bezorgt Israël eerste olympische turnmedaille

  De mannen maakten er op de vloer een nagelbijter van. Artem Dolgopyat kreeg exact dezelfde score als de Spanjaard Rayderley Zapata: 14.933 punten. Ze kregen ook dezelfde score voor uitvoering, maar de titel ging uiteindelijk naar de turner uit Israël omdat zijn moeilijkheidsgraad net wat hoger lag.

   

  Dat is voor Israël een historisch resultaat. Het is pas de tweede gouden medaille op de Spelen voor het land. De eerste kwam er in 2004 in het windsurfen. Het land haalde ook nog nooit eerder een medaille in de gymnastiek.

   

  De Chinees Xiao ging met brons aan de haal. Voor hem is het al de derde medaille op deze Spelen na zilver in de allroundfinale en brons in de teamfinale.

  medailles:

  • goud: Artem Dolgopyat (Isr)
  • zilver: Rayderley Zapata (Spa)
  • brons: Xiao Ruoteng (Chi)
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Sprong (v): Andrade pakt na zilver allround nu goud

  Op sprong bij de vrouwen verblufte de Zuid-Koreaanse Yeo Seojeong met een sprong met moeilijkheidsgraad 6.2. Die sprong draagt ook haar naam. Ze kreeg er 15,333 voor. Dat is de beste score van de dag, maar haar tweede sprong kwam er niet helemaal uit en zo moest ze vrede nemen met plek 3 en de bronzen medaille.

   

  Het goud ging naar een van de sterren in de turnzaal van deze Spelen: de Braziliaanse Rebeca Andrade. Ze zette een gemiddelde neer van 15.083. Het is haar tweede medaille nadat ze in de allroundfinale nipt tevreden moest zijn met zilver. Ze krijgt nog een kans op eremetaal op de vloer.

   

  MyKayla Skinner uit de Verenigde Staten mocht als reserve naar de finale na de afzegging van landgenote Simone Biles. Ze bezorgde haar land het zilver.

  medailles:

  • goud: Rebeca Andrade (Bra)
  • zilver: Mykayla Skinner (VS)
  • brons: Yeo Seo-jeong (ZKo)

  Paard met bogen (m): Max Whitlock is ongenaakbaar

  De Brit Max Whitlock kwam als titelverdediger als eerste aan de beurt in deze finale en hij stelde niet teleur met zijn oefening. De jury beloonde hem met 15.583 punten en daar kwam daarna niemand meer echt in de buurt.

   

  Lee Chih Kai haalde met zijn spectaculaire oefening wel 15.400, maar het brons volgde al wat verder. Kaya Kazuma bezorgde het thuisland nog een medaille met 14.900.

   

  Rhys McClenaghan was ook een van de medaillefavorieten, maar de Ier viel van het toestel en moest zo een streep trekken door zijn droom.

  medailles:

  • goud: Max Whitlock (GBr)
  • zilver: Lee Chih Kai (Tai)
  • brons: Kaya Kazuma (Jap)
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.