Vriend Nina Derwael: "IJsberen voor, sterven tijdens en tranen van geluk na finale"

  De brugfinale van Nina Derwael bezorgde elke Belg een ongezond hoge hartslag.  Wat moet dat niet geweest zijn voor vrienden en familie? Vader Nico Derwael en partner Siemen Voet wisten geen blijf met de spanning. "Ik kan je verzekeren... ik ben doodgegaan", vertelde de vriend van Nina.

  "Ik heb het alleen bekeken op mijn appartement in Zwolle", laat Siemen Voet weten. "Helaas kon ik niet kijken in België bij vrienden en familie, omdat ik gisteren nog een wedstrijd had. Ik heb op m'n eentje de spanning moeten beleven en ik kan je verzekeren... ik ben doodgegaan."

   

  "Haar vorige drie competities op de Spelen heb ik alleen gevolgd. Dus dacht ik dat het geluk bracht." Zijn bijgeloof werkte naar behoren, zo blijkt. "Ik heb meteen met de mama van Nina en mijn eigen moeder gebeld. Er vloeiden tranen van geluk." 

   

  Ook vader Nico Derwael heeft vandaag afgezien van de stress. "Ik ben vanochtend vroeg opgestaan en heb tot nu nog geen eten door mijn keel gekregen."

  Nina was enorm rustig en straalde vertrouwen uit, ik was een hele ochtend aan het ijsberen.

  Siemen Voet

  Hoe beleefde Nina de aanloop naar het belangrijkste moment van haar carrière? "Vannacht bleef ik iets langer op om haar te horen toen ze opstond in Tokio. Ze was enorm rustig en straalde veel vertrouwen uit", weet Voet.

   

  Dat staat in schril contrast met hoe de voetballer van PEC Zwolle de vroege uurtjes beleefde. "Ik was een hele ochtend aan het ijsberen. Op het moment dat de uitzending begon, zat ik met klamme handjes voor de televisie."


  "Het is een lastig jaar geweest, ook voor ons als koppel. Het siert haar dan ook dat ze zich goed afgeschermd heeft het afgelopen jaar. Dat is haar kracht, zich focussen op het doel dat ze voor ogen heeft. Elke dag en elke training opnieuw", besluit de trotse vriend.

  Van zodra het kon... facetimen: