Ga naar de inhoud

Spanjaarden laten Lions schrikken: "We hebben het spannender gemaakt dan nodig"

 zo 1 augustus 2021 14:02

Een hapklare brok waren de Spanjaarden allerminst, maar de Red Lions hebben zich toch naar de halve finale geknokt. Doelpuntenmakers Alexander Hendrickx en Tom Boon zagen dat het beter kon, maar zijn vooral tevreden met de collectieve reactie na de achterstand.

"Bloed, zweet en tranen? Vooral de vorige match heeft me veel bloed gekost", lacht goalgetter Alexander Hendrickx na de match. "We hebben het vandaag wel moeilijker gemaakt dan nodig was."

 

"Onze eerste helft was niet goed genoeg. Ons tempo lag veel te laag en we konden hen nauwelijks in de problemen brengen. Dan komen we op achterstand met een twijfelachtige goal. De videoscheidsrechter zag er geen graten in, maar zo is het nu eenmaal."

 

"In de tweede helft hebben we ons goed herpakt. We zijn blijven geloven in ons plan en dat heeft geloond. De overwinning is binnen, dat is het enige dat telt."

 

Hendrickx krikte zijn doelpuntenaantal op tot elf stuks, maar miste vandaag ook een aantal strafcorners. "De voorbije wedstrijden lag mijn gemiddelde wel heel hoog. De Spanjaarden lopen er ook een paar goed uit. Uiteindelijk scoor ik er wel nog twee. Maar zelfs als ik er geen enkele scoor en we winnen, ben ik ook content."

Onze eerste helft was niet goed genoeg. Ons tempo lag veel te laag en we konden hen nauwelijks in de problemen brengen.

Boon: "We wisten dat de kentering wel zou komen"

Ook Tom Boon pikte een belangrijk doelpunt mee in deze prangende zege. "Ik wist al op voorhand waar ik wou schieten. Die bal komt dan perfect op mijn stick, dat is een heerlijk gevoel. Het was ook een bevrijding voor de ploeg. Ik ben er trots op dat we het met zijn allen hebben gedaan. Dat is het mooiste van deze match."

 

"We zijn continu blijven strijden, want we wisten dat die kentering wel zou komen. We zijn geen bizarre dingen gaan doen en hebben niets geforceerd. Akkoord, we hebben iets minder goed gespeeld vandaag, maar het belangrijkste is dat we winnen."

Bekijk de reacties:

Lees ook:

Programma Red Lions

finale
donderdag 5 augustus Australië - België 1-1 (2-3 in shoot-out) verslag
halve finales
dinsdag 3 augustus België - India 5-2 verslag
  Australië - Duitsland 3-1 verslag
kwartfinales
zondag 1 augustus België - Spanje 3-1 verslag
  India - Groot-Brittannië 3-1  
  Australië - Nederland 2-2 (3-0 n.p.) verslag
  Duitsland - Argentinië 3-1 verslag
groepsfase
zaterdag 24 juli Nederland - België 1-3 verslag
maandag 26 juli Duitsland - België 1-3 verslag
dinsdag 27 juli België - Zuid-Afrika 9-4 verslag
donderdag 29 juli België - Canada 9-1 verslag
vrijdag 30 juli België - Groot-Brittannië 2-2 verslag
    M W G V +/- punten
1. België 5 4 1 0 +17 13
2. Duitsland 5 3 0 2 +9 9
3. Groot-Brittannië 5 2 2 1 0 8
4. Nederland 5 2 1 2 0 7
5. Zuid-Afrika 5 1 1 3 -8 4
6. Canada 5 0 1 4 -18 1