Vandaag is het uitkijken naar de Belgian Cats, Sacoor, Borlée en Couckuyt

  Het minder goede nieuws: vandaag begint een nieuwe werkweek. Het geweldige nieuws: de Olympische Spelen staan niet stil. Onze landgenoten staan klaar om ons te verwennen op de atletiekpiste, in het water en op het basketbalveld. Benieuwd wat maandag in petto heeft? Dit zijn de toppers op dag 10.

  Imke Vervaet zette haar beste chrono neer op de 200m. Ze stoot door naar de halve finales om 12.25 uur. Rond datzelfde uur vliegt Fanny Smets door het luchtruim in de kwalificaties van het polsstokspringen.

   

  In de halve finales zien we nog een trio Belgen schitteren. Kevin Borlée en Jonathan Sacoor zetten hun beste beentje voor op de 400 meter om 13.05 uur. Paulien Couckuyt scherpte gisterennacht het Belgische record aan op de 400m horden. Doet ze dat morgen opnieuw? U ziet het vanaf 13.35 uur.

  Als laatste, maar zeker niet minste: de Belgian Cats. De Belgische basketbalvrouwen nemen het in hun laatste groepsmatch op tegen China. Volg het vanaf de eerste rij! Afspraak om 10.20 uur.

  Griekse turngod aan de ringen

  30 jaar en alles gewonnen wat er te winnen viel. Eleftherios Petrounias is een levende legende in Griekenland én in de turnwereld. Aan de ringen wordt het uitkijken naar de kleine - 1,64 meter - olympische kampioen.

   

  In Rio klopte hij een Braziliaan en een Rus op weg naar goud. In 2017 en 2018 werd hij telkens wereldkampioen op de discipline. Houdt de bonkige Griek vast aan zijn titel? Volg de finale van de ringen om 10 uur.

  Goud (x3) voor Sifan Hassan?

  Goud op de 1.500 meter, de 5.000 meter én de 10.000 meter. Dat is het plan van de Nederlandse Sifan Hassan. Morgen om 14.40 uur kan de eerste olympische titel al volgen.

   

  Na de reeksen van de 1.500 meter in de ochtend, mag de Nederlandse hardloopster zich opmaken voor een eerste finale. Op de 5.000 meter moet ze wel afrekenen met de Turkse Yasemin Can en de Keniaanse dames. Volgt morgen het begin van een prachtig drieluik voor Hassan?

  Noord-Amerikaans burenduel in het voetbal

  In het voetbal dateert de laatste overwinning van de Canadese vrouwen tegen de Verenigde Staten van 2001. U leest het goed. Al 20 jaar zijn de Amerikanen ongeslagen tegen het kleine broertje, of in dit geval: zusje.

   

  "Dan maar nu stunten, in de halve finales van het olympische voetbaltoernooi", zullen de Canadezen vast denken. Schrijven ze geschiedenis? Als u vroeg uit de veren bent, kunt u de match volgen om 3 uur.