Obasuyi voor 110 meter horden: "Bij goeie race haal ik sowieso halve finale"

  Obasuyi mikt op een plek in de halve finale.

  Ook de Spelen van Michael Obasuyi gaan bijna van start. Dinsdag loopt hij om 12.10 u zijn reeks in de 110 meter horden en hoopt hij de halve finale te halen. 

  Michael Obasuyi staat op de Spelen en dat brengt aandacht met zich mee. "Ik vind dat ik al redelijk lang in de schaduw sta", vertelt de atleet. "Ik stoor me daar niet aan en ben echt gefocust op mijn eigen prestaties."

   

  "De afgelopen weken heb ik wel een aantal straffe dingen gedaan. Als er dan weinig nieuws is, dan begin je misschien aan jezelf te twijfelen. Dan is het mooi dat je nu van heel wat mensen steun kan krijgen."

   

  Obasuyi staat overigens met een scherpe tijd in Tokio. "Als je 13.32 kan lopen en je doet dat op het moment dat het moet, dan kan je heel ver geraken op toernooien zoals hier."

   

  "Het was ook geen uitschieter, want ik heb in de EK-finale ook 13.40 gelopen met heel wat tegenwind. Dus ik hoop om hier nog iets sneller te gaan. Dan denk ik dat ik een heel mooi toernooi kan lopen."

  "De race van mijn leven lopen"

  Wat zijn de ambities van Obasuyi op de 110 meter horden? "Als ik een goeie koers loop, dan zit ik sowieso in de halve finale. Dat is min of meer een zekerheid."

   

  "Het hangt ervanaf wat de rest doet. Op ons nummer moet iedereen de finish halen. Ik zou graag de halve finale lopen en dan de race van mijn leven lopen. Dan zien we wel."

  Bekijk hier het volledige interview:

  programma Michael Obasuyi
  dinsdag 3 augustus reeksen 12.10 u  
  woensdag 4 augustus halve finales 4 u  
  donderdag 5 augustus finale 4.55 u