Jago Geerts is in de Lommelse zandbak sant in eigen land

  Jago Geerts was 2 weken geleden ook al de primus in Nederland.

  Jago Geerts (Yamaha) heeft in de MX2 zijn 2e GP-zege van het seizoen te pakken. In Lommel parkeerde onze landgenoot zich op de 1e en 2e plaats in de reeksen. Geerts nadert zo in de WK-stand tot op 28 punten van leider Maxime Renaux.

  In Lommel hield Jago Geerts in de 1e reeks WK-leider Maxime Renaux af. De Nederlander Kay de Wolf vervolledigde de top 3.

  Geerts deed het ook voortreffelijk in de 2e reeks en moest enkel De Wolf voor zich dulden. Goed voor eindwinst in de GP van België, de 2e GP-zege van het seizoen voor Geerts. 2 weken geleden was hij al de primus in Nederland.

   

  In de WK-tussenstand prijkt Geerts op de 4e plaats, op 28 punten van de Fransman Renaux. 

  "Ik ben bijna opnieuw 100 procent"

  Jago Geerts mikt op de wereldtitel, maar kende een moeilijk seizoensbegin vanwege een knieblessure. 

   

  "Het voelt goed weer te staan waar ik wil staan. In de tweede manche kon ik op het einde nog versnellen. Dat is altijd mijn sterke punt geweest. Dat komt terug. We zijn op de goede weg."

   

  "Eindelijk heb ik de GP in Lommel gewonnen na vier of vijf pogingen", voegde hij toe op de website van Yamaha Racing. "Ik zou zeggen dat ik bijna opnieuw 100 procent ben. Ik kijk dan ook uit naar de volgende races."

   

  In de WK-stand is Geerts intussen opgeklommen naar de vierde plaats. "Dat is altijd mooi. Het seizoen is nog lang. Ik ga er dan ook nog niet te veel over nadenken."

  De top 10 in Lommel

  De WK-stand in de MX2