Chinese nummer 1 Chen pakt badmintongoud na driesetter

  Chen in actie.

  Yu Fei Chen heeft de gouden medaille veroverd in de enkelcompetitie badminton bij de vrouwen. In een hoogstaande finale had ze drie sets nodig tegen nummer 2 Tzu-Ying Tai: 21-18, 19-21 en 21-18. Onze landgenote Lianne Tan was al gesneuveld in de groepsfase.

  Chen was als nummer 1 van de wereld het topreekshoofd in Tokio. Het werd voor de neutrale fans de gedroomde finale tegen de nummer 2 Tai Tzu-Ying. Die werd in drie sets beslist.

   

  Door de zege van Chen pikken de Chinese vrouwen opnieuw aan met hun gouden traditie. Het land won 4 gouden badmintonplakken op een rij tot de Spaanse Carolina Marin daar in 2016 een stokje voor stak. Marin ontbrak op deze Spelen door een knieblessure.

   

  Het brons ging naar P.V. Shindu uit India.