24u Spa-Francorchamps duurt 10 minuten te lang voor Vanthoor en Weerts

  Ferrari heeft met de Italiaan Alessandro Pier Guidi, de Deen Nicklas Nielsen en de Fransman Côle Ledogar na een zinderende finale de 73e editie van de 24u van Spa-Francorchamps gewonnen. De Audi van Dries Vanthoor en Charles Weerts werd tweede na een late inhaalbeweging van de Ferrari.

  Op 9 minuten en 40 seconden voor het einde reed de Audi van Vanthoor  en Weerts nog aan de leiding, maar toen zette Pier Guidi in zijn Ferrari nog een ultieme inhaalbeweging in (zie video).

   

  In heel natte omstandigheden reed de Ferrari naar de eindzege. Ze haalden het nipt voor de Audi van Weerts, Vanthoor en de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde. Aston Martin vervolledigde met Nicki Thiim, Marco Sorensen en Ross Gunn (Den/Den/GBr) het podium. 

   

  "Als je er zo dicht bij komt, voelt het niet leuk om tweede te worden", reageerde Vanthoor. "Van de 65e naar de 2e plaats rijden is goed, maar het is een bittere pil."

  Laurens Vanthoor houdt gebroken neus en wonden in het gezicht over aan crash in de paddock

  Voor Laurens Vanthoor werd de 24u in Spa-Francorchamps een nog grotere tegenvaller dan voor zijn broer Dries. Hij moest naar het ziekenhuis na een crash. Niet met een wagen, maar met een step. 

   

  Laurens Vanthoor reed in de paddock met zijn step toen hij werd aangereden door een quad. Hij liep daarbij verwondingen in het gezicht en een gebroken neus op. Hij kon niet verder in de wedstrijd.