Belgian Cats treffen morgen fysieke Chinezen: "Moeilijkste wedstrijd voor ons"

  Het toernooi van de Belgian Cats verloopt voorlopig vlekkeloos. Na zeges tegen Australië en Puerto Rico zijn de basketbalvrouwen al geplaatst voor de kwartfinale. Maar ze moeten morgen eerst nog China partij geven. "Ze zijn heel fysiek en sterk."

  "Ik denk niet dat we verwacht hadden dat we met 15 punten zouden winnen van Australië. De zege tegen Puerto Rico was wel verwacht. Het doel was ook om de kwartfinale te halen", vertelt Kyara Linskens.

   

  "Australië is de 2e beste ploeg ter wereld. die wedstrijd heeft ons een enorme boost gegeven voor de rest van het toernooi."

   

  Morgen kijken de Belgian Cats om 10.20 u China in de ogen. "We kennen China een beetje. We hebben er in de voorbereiding een paar jaar geleden al enkele keren tegen gespeeld." 

   

  "Ze zijn heel fysiek en ook heel sterk. Op alle posities zijn ze groter en sterker dan wij, maar we weten dat we kunnen winnen."

  "Met ons vertrouwen kunnen we grote dingen doen"

  Hoe komt het dat de Belgian Cats er altijd staan op de grote momenten? "De chemie in de ploeg zorgt ervoor dat we altijd super gemotiveerd zijn op grote toernooien", vertelt Heleen Nauwelaers. 

   

  "We gaan er dan altijd samen vol voor en dat geeft dan goeie resultaten. Ik denk dat we zelf ook wel verrast zijn door de goeie start. Dat we zo vlot zouden starten, hadden we nooit kunnen dromen."

   

  Met China volgt morgen wel een taaie brok. "Het zal een heel fysieke partij worden. Ik denk dat het voor ons een van de moeilijkste wedstrijden zal zijn."

   

  "We spelen niet zo graag dat soort basketbal. Maar met het vertrouwen dat we nu hebben, kunnen we zeker grote dingen doen."

  Bekijk hier de volledige interviews:

  programma Belgian Cats
  dinsdag 27 juli Australië - België 70-85 verslag
  vrijdag 30 juli België - Puerto Rico 87-52 verslag
  maandag 2 augustus China - België 10.20 u  
  woensdag 4 augustus kwartfinales (evt)    
  vrijdag 6 augustus halve finales (evt) 6.40 u of 13 u  
  zondag 8 augustus finale (evt) 4.30 u  
      M W V +/- punten
  1. BELGIE 2 2 0 +50 4
  2. China 2 2 0 +44 4
  3. Australië 2 0 2 -17 2
  4. Puerto Rico 2 0 2 -77 2
  eindfase
  woensdag 4 augustus kwartfinales (evt)    
  vrijdag 6 augustus halve finales (evt) 6.40 u of 13 u  
  zondag 8 augustus finale (evt) 4.30 u