Anne Zagré en Eliott Crestan (ondanks PR) kunnen zich niet plaatsen voor finale

  Anne Zagré eindigde 8e in haar reeks.

  De avonturen van Anne Zagré en Eliott Crestan zitten erop op de Olympische Spelen. Beide atleten sneuvelden na verdienstelijke prestaties in de halve finale. Crestan liep zelfs een persoonlijk record.

  Net als gisteren liep Anne Zagré op de 100 meter horden vandaag opnieuw een seizoensbeste. Met 12.78 klokte ze af met een mooie chrono. Al was dat niet genoeg om zich te plaatsen voor de finale. Zagré eindigde 8e en laatste in haar halve finale. 

   

  De Puerto Ricaanse Jasmine Camacho-Quinn liep in diezelfde reeks een olympisch record: 12.26. Ook de Jamaicaanse Megan Tapper plaatste zich voor de finale in 12.62.

  Anne Zagré hinkte op twee gedachten na haar wedstrijd: "Ik heb een paar fouten gemaakt in aanloop naar de eerste en tweede horde. Maar uiteindelijk kom ik toch dichtbij mijn Belgische record, dus het was zeker wel een goeie race. Deze piste is echt supersnel."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Zagré: "No regrets, het ging supersnel"

  Persoonlijk record voor Crestan

  Eliott Crestan deed het dan weer uitstekend op de 800 meter. Met een tijd van 1'44"84 liep onze landgenoot een persoonlijk record. Bijzonder knap, maar het was niet voldoende om zich te plaatsen voor de finale. 

   

  Crestan werd uiteindelijk 4e in zijn reeks. De Pool Patryk Dobek en de Keniaan Emmanuel Korir stootten wel door naar de finale.

  "Het was heel lastig. Ik wist dat het snelle westrijd zou worden, maar ik wou zeker iets proberen. Gisteren heeft het gewerkt om al vroeg aan te vallen, dus heb ik dat nu opnieuw geprobeerd. Pas in de laatste meters werd het echt moeilijk. Maar ik ben heel tevreden met mijn nieuwe persoonlijk record", reageert Crestan.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Crestan: Gekraakt toen ik aan kop liep, maar had niets te verliezen