Kwartfinalisten bekend in hockeytoernooi: perfect rapport voor Australië en Nederland

  Australië stootte zonder problemen door naar de kwartfinales.

  In het olympisch hockeytoernooi bij de vrouwen zijn de kwartfinalisten bekend. Australië en Nederland lieten niets liggen in de groepsfase. Het Duitsland van bondscoach Reckinger werd 2e na Oranje en speelt nu tegen Argentinië.

  De groepsfase bij de hockeyvrouwen bestaat uit 2 poules van 6 ploegen, die elk 1 keer tegen elkaar spelen. De eerste 4 van elke groep gaan door naar de kwartfinales.

   

  Australië was in groep B al even zeker van de kwartfinales, maar zette tegen Argentinië (2-0) de kroon op het werk. Argentinië zelf wordt nog net voorbijgestoken door Spanje, waardoor de Argentijnen in de volgende ronde uitkomen tegen het Duitsland van de Belgische bondscoach Xavier Reckinger.

   

  De Duitsers vochten in hun slotmatch tegen Nederland om de groepswinst, maar ook daarin lieten de Nederlandse topfavorieten niets liggen. Nederland zelf mag nu in de kwartfinale tegen Nieuw-Zeeland uitkomen, op papier een meer dan haalbare kaart. Ook India en Groot-Brittannië (de titelverdediger) stoten door in groep A.

  Groep A
    M D+/- PTN
  1. Nederland 5 +16 15
  2. Duitsland 5 +6 12
  3. Groot-Brittannië 5 +6 9
  4. India 5 -7 6
  5. Ierland 5 -7 3
  6. Zuid-Afrika 5 -14 0
  Groep B
    M D+/- PTN
  1. Australië 5 +12 15
  2. Spanje 5 +1 9
  3. Argentinië 5 0 9
  4. Nieuw-Zeeland 5 +1 6
  5. China 5 -7 6
  6. Japan 5 -7 0