Rani Rosius over Jamaicaans podium: "Had meer verwacht van Fraser-Pryce"

  Rosius miste op een haar na de Spelen in Tokio.

  Het olympisch record van Florence Griffith-Joyner staat niet meer. De Jamaicaanse Elaine Thompson veegde dat record deze ochtend eigenhandig van de tabellen. Ook de rest van het podium kleurde Jamaicaans. Beloftevolle sprintster Rani Rosius verklaart het succes van de Jamaicaanse vrouwen.

  "Een olympisch record, ik tril er helemaal van", reageerde sprintster Rani Rosius enthousiast op de prestatie van Thompson. "Die Jamaicaanse vrouwen gaan allemaal super hard. Ik wist wel dat Jamaica de top 3 zou bezetten, tenzij dat Ta Lou zich daar nog ergens tussen zou nestelen. Het is zalig om te zien."

   

  "Ik had het wel verwacht. De Jamaicanen hadden in de reeksen en de halve finale ook al supersterk gelopen. Enkel Fraser-Pryce had niet echt doorgelopen in de reeksen. In de halve finale ook niet. We hadden nu wel iets meer verwacht van haar, maar Thompson bleek sneller."

   

  De tijden op de loopnummers zijn bijzonder snel. Voor de oorzaak daarvan hoeft u niet ver te zoeken. "Het is een heel goede piste", weet Rosius. "Het zijn ook erg goede omstandigheden om in te lopen. Iedereen is ook in vorm en dat zie je. Daarnaast zullen de superspikes er ook iets mee te maken hebben."

  "Je moet echt naar de spikes lopen, anders helpen ze niet"

  Rosius liep zelf nog niet op de fameuze "superspikes". "Het is enorm moeilijk om er te pakken te krijgen. Ik weet ook niet of ze mijn schoenmaat daarin hebben. Ik heb heel kleine voetjes. Dan zou ik al speciaal moeten gaan zoeken of ze mijn maat hebben. We zullen zien, misschien maken ze ze binnenkort wel."


  "Een meisje bij mij op training heeft er. Ik heb ze gisteren eens mogen aandoen. Ze waren natuurlijk veel te groot, maar het voelt echt heel vreemd om ermee te lopen. Je krijgt veel terug van de grond. Maar je moet er wel naar lopen, anders helpen ze niet."


  Rosius miste op een haar na de Spelen in Tokio. Is Parijs dan een doel? "Ik was mentaal niet voorbereid om naar Tokio te gaan. Maar als iemand zich blesseerde, moest ik wel gaan. In Parijs hoop ik er wel te staan."