Journalisten wachten judoka op, maar zien Jaremtsjoek (op weg naar Benfica?)

  De aankomst van Jaremtsjoek ging niet onopgemerkt voorbij.

  AA Gent-spits Roman Jaremtsjoek wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe ploegmaat van Jan Vertonghen bij Benfica. Dat hebben Portugese journalisten met wat meeval ontdekt. Toen ze op de luchthaven stonden te wachten op een olympiër, kwam de Oekraïense aanvaller voorbij.

  De Portugese journalisten wilden op de luchthaven een kiekje maken van de terugkeer van judoka Jorge Fonseca, de wereldkampioen die brons veroverde in Tokio (en onze landgenoot Toma Nikiforov uitschakelde in de tweede ronde).

   

  Maar plots verscheen Roman Jaremtsjoek voor de lens. De Oekraïense aanvaller van AA Gent zou volgens de krant A Bola op weg zijn naar Benfica, de ploeg van Rode Duivel Jan Vertonghen.

   

  De 25-jarige Jaremtsjoek trok op het EK de aandacht van enkele grote clubs, zoals AC Milan, maar zou voor een Portugees avontuur kiezen. In Benfica zou een contract voor 5 jaar klaar liggen, goed voor een cheque van 15 miljoen euro voor AA Gent.

   

  Jaremtsjoek belandde in 2017 bij AA Gent en groeide er met 52 doelpunten uit tot de vaste pion in de voorhoede. Het voorbije seizoen had hij al duidelijk gemaakt dat hij de Ghelamco Arena wilde verlaten.