Ga naar de inhoud

Wit-Rus Litvinovitsj grijpt in extremis goud op de trampoline

 za 31 juli 2021 09:04
Litvinovich in actie op de trampoline.

In het trampolinespringen bij de mannen heeft de Wit-Rus Ivan Litvinovitsj in extremis goud gepakt. De 20-jarige gymnast ging als laatste nog over de score van de Chinese legende Dong Dong.

De finale van het trampolinespringen beloofde bij de mannen net zo spectaculair te worden als bij de vrouwen. Toch was er met de Chinees Gao Lei een grote naam niet van de partij. De bronzen medaille van Rio overleefde de kwalificaties niet.

 

Vice-olympisch kampioen Dong Dong kwam verrassend vroeg aan de beurt in de finale. Toch liet de 32-jarige Chinees dat niet aan zijn hart komen, want met een score van 61.235 zette hij een enorm sterke prestatie neer op zijn laatste Spelen.

 

Veel kandidaten beten hun tanden stuk op de oefening van Dong Dong, zo ook titelverdediger Vladsjislav Gantsjarov. De Wit-Rus pakte uit met enkele knappe schroeven, maar viel uiteindelijk net naast het podium.

 

China leek - net zoals bij de vrouwen - op weg naar de olympische titel, maar dat was buiten de jonge Litvinovitsj gerekend. Als allerlaatste demonstreerde de Wit-Rus een fenomenale oefening, die hem uiteindelijk goud opleverde met een score van 61.715. De Nieuw-Zeelander Dylan Schmidt pakte brons.

Litvinovitsj kan zijn tranen niet bedwingen

De oefening van Litvinovitsj

De oefening van Dong Dong:

De oefening van Schmidt:

Voor de Australiër Clarke ging het mis:

Lees ook: