Hoe sterk "finishen" Pieters en Detry? Statistieken op slotdag geven weinig hoop

  Thomas Pieters werd in Rio nog knap vierde. Kan hij morgen een plekje stijgen op de slotdag?

  Thomas Pieters en Thomas Detry staan met nog 1 dag op 4 slagen van een medaille. Een sterke slotdag zal dus nodig zijn om eremetaal weg te kapen in Tokio. Hoe presteerde het duo het afgelopen jaar op de slotdag? Wij namen hun prestaties even onder de loep.

  Thomas Pieters: met Rio in het achterhoofd

  Met een vierde plek in Rio verbaasde Thomas Pieters vijf jaar geleden heel de wereld. Na een mindere derde dag, eindigde Pieters sterk op de slotdag. Hij steeg 10 plaatsen, maar viel net buiten de medailles. 

   

  Een sterke slotdag zal ook straks in Tokio nodig zijn wil Pieters zijn prestatie van in Rio verbeteren. Een moeilijke opdracht als we naar zijn slotdagen kijken van het afgelopen jaar.

   

  Pieters kon slechts vijf keer plaatsen goedmaken op die belangrijke laatste dag. Acht keer gebeurde het tegenovergestelde. Opvallend: geen enkele keer wist de chocoladen medaille van Rio dit jaar de top 10 binnen te sluipen na de slotdag.

   

  Toch moeten we niet wanhopen. Behoudt Pieters zijn niveau van de voorbije dagen, zijn "slechte" derde dag buiten beschouwing gelaten, dan zit er zeker eremetaal in. Al zal hij daarvoor net als vijf jaar geleden opnieuw een sterke slotdag uit zijn club moeten schudden.

  Thomas Detry: vaak een goede slotdag

  Voor een medaille mogen we ook hopen op een topprestatie van die andere golfer. Thomas Detry beleefde het afgelopen jaar een absoluut topjaar. Negen keer haalde hij een top-10-notering. Sterker nog, van die negen keer wist hij zich vier keer op het podium te nestelen. Een topresultaat morgen zit er dus zeker in.

   

  Maar net als bij Pieters zal ook Detry een sterke slotdag moeten hebben om een olympische medaille in de wacht te slepen. In tegenstelling tot zijn collega helt de balans voor de Brusselaar wel in zijn voordeel als we de resultaten van de slotdag erbij nemen. Al is het ook bij Detry erg nipt.

   

  Detry wist het afgelopen jaar elf keer plaatsen goed te maken op de slotdag.  Negen keer lukte dat niet.  Het zal er dus om spannen morgen.

  programma Thomas Pieters
  donderdag 29 juli 1e ronde 3e (6 onder par) verslag
  vrijdag 30 juli 2e ronde 39e (1 onder par) verslag
  zaterdag 31 juli 3e ronde 14e (8 onder par) verslag
  zondag 1 augustus 4e ronde (finale) 16e (11 onder par) verslag
  programma Thomas Detry
  donderdag 29 juli 1e ronde 31e (1 onder par) verslag
  vrijdag 30 juli 2e ronde 15e (5 onder par) verslag
  zaterdag 31 juli 3e ronde 14e (8 onder par) verslag
  zondag 1 augustus 4e ronde (finale) 22e (10 onder par) verslag