Verrassende Bencic heeft driesetter nodig om tennisgoud te pakken

  Goud voor de Zwitserse Bencic.

  De Zwitserse Belinda Bencic (WTA-12) heeft de grootste overwinning in haar carrière gepakt. De Zwitserse had tot vandaag slechts 4 WTA-titels op haar naam staan, maar pakt nu wel de gouden medaille. In een razendspannende finale klopte ze de Tsjechische Vondrousova (WTA-42) in 3 sets: 7-5, 2-6 en 6-3.

  Vijf jaar nadat de Puerto Ricaanse Monica Puig goud pakte in Rio, hebben we ook in Tokio een verrassende winnares gekregen. In de finale mochten met de Zwitserse Belinda Bencic en de Tsjechische Marketa Vondrousova twee verrassende namen strijden voor olympische goud.

   

  De eerste set ging gelijk op. De twee finalistes gaven elkaar geen duimbreed toe. Bencic haalde het uiteindelijk nipt met 7-5. Vondrousova, die in de halve finale nog favoriete Svitolina had uitgeschakeld, nam niet zomaar genoegen met het zilver en liet bij vlagen haar beste tennis zien. Met een duidelijke 6-2 hing de Tsjechische de bordjes gelijk.

   

  Bij beide dames sloeg de vermoeidheid toe. Na meer dan twee uur maakte Bencic dan toch een einde aan de wedstrijd. Met enkele knappe punten won ze de derde set uiteindelijk met 6-3.

   

  Voor Bencic stopt het toernooi nog niet. De Zwitserse kan in het dubbel nog een gouden medaille aan haar palmares toevoegen. Morgen neemt ze het in de finale samen met haar landgenote Viktorija Golubic op tegen de Tsjechen Krejcikova/ Siniakova. 

  Bencic wint tennisgoud: "Bencic is eigenlijk opgeleid door de mama van Hingis"

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.