Dressel en McKeon stoten als snelste zwemmers door in 50m vrije slag

    Dressel blijft jagen op gouden plakken.

    In de reeksen van de 50 meter vrije slag hebben Caeleb Dressel bij de mannen en Emma McKeon bij de vrouwen andermaal indruk gemaakt. Dressel was de snelste man in 21"32, McKeon zette bij de vrouwen zelfs een nieuw olympisch record neer: 24"02. De halve finales worden morgen gezwommen.

    Caeleb Dressel en Emma McKeon wonnen allebei al goud op de 100m vrije slag en trekken de goede lijn nu door. Dressel wordt met zijn tijd op de hielen gezeten door de Fransman Florent Manaudou, in Rio goed voor zilver. Olympisch kampioen Anthony Ervin kon zich niet plaatsen voor de Spelen.

     

    Emma McKeon won eerder vandaag nog goud op de 100 meter, maar was dus nog fris genoeg. Ze was sneller dan titelverdedigster Pernille Blum.