BEKIJK - Kajakker Jiri doet wat vader Jiri niet kon: naar olympisch goud slalommen

  In het spectaculaire wildwaterkajakken heeft de Tsjech Jiri Prskavec geen peddel heel gelaten van de concurrentie. Hij slalomde met meer dan 3 seconden voorsprong naar het goud. Daarmee doet hij beter dan zijn gelijknamige vader, die op de Spelen van Sydney in 2000 op de 13e plaats strandde in datzelfde onderdeel.

  Het stond in het water geschreven dat Jiri Prskavec een topper zou worden in het wildwaterkajakken, want ook zijn vader en moeder waren gelauwerde kajakkers.

   

  Vijf jaar geleden in Rio probeerde hij op 24-jarige leeftijd de kajakgekke familie al te verblijden met een olympische titel, maar toen moest hij tevreden zijn met brons nadat hij in de finale een poortje te veel had aangetikt.

   

  In het Japanse Kasai Canoe Slalom Centre maakte hij niet dezelfde fout. In een krachtige finalerun was hij op geen enkel foutje te betrappen. Hij nam gezwind alle poortjes en finishte na 91"63.  De zilveren Slovaak Jakub Grigar en bronzen Duitser Hannes Aigner bleven ook foutloos, maar zij peddelden respectievelijk drie en vijfenhalve seconde langzamer.

   

  In deze discipline maakte ook onze landgenoot Gabriel De Coster zijn olympisch debuut, als enige niet-prof tussen de 24 deelnemers, maar hij kon de kwalificaties net niet overleven.

   

  Bekijk de spectaculaire afdaling van Prskavec:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  De olympische kampioen belt dolgelukkig naar huis:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.