Ga naar de inhoud

Verloofde van Plasschaert is voor medaillerace al zeker van goud, Van Laer sluit mooi af

Wearn zeilt mijlenver voorop op zijn tegenstrevers.

Wannes Van Laer heeft zijn derde Olympische Spelen afgesloten op de 27e plaats. Vandaag zeilde hij zijn beste dag in de Laser Radial-klasse, met een 13e en 17e plaats, maar dat volstond niet om zich nog in de medaillerace te knokken. In die medaillerace is de spankracht om goud al weg, want de Australiër Matt Wearn zeilt nu al mijlenver voorop.

Na een 34e plaats in Londen en een 17e plaats in Rio de Janeiro probeerde Wannes Van Laer die opwaartse spiraal verder te zetten in Tokio, maar dat is niet gelukt.

 

In de eerste races finishte hij steevast in de achterhoede, waardoor een uitmuntend klassement er al gauw niet meer inzat. Van Laer zeilde zich in de laatste vier races wel steeds de top 20 binnen, maar de starttickets voor de medaillerace waren tegen dan al lang uitgedeeld.

Twee medailles aan de muur ten huize Wearn-Plasschaert?

Helemaal bovenin stond er deze week geen maat op de Australiër Matt Wearn. Met twee winnende races en drie tweede plaatsen, zeilde hij de concurrentie aan flarden.

 

Hij kon zich vandaag zelfs een half snipperdagje veroorloven, met een 12e en 8e plaats, om voor aanvang van de medaillerace al zeker te zijn van goud. Zijn voorsprong op de voorlopige nummer twee bedraagt 22 punten, wat niet meer overbrugd kan worden in die beslissende race. 

 

De strijd om de andere podiumplekken wordt wel nog spannend, want de Noor Tomasgaard, de Kroaat Stipanovic en de Cyprioot Kontides liggen in elkaars vaarwater.

 

Wearn kan zich tijdens de medaillerace (die zondag om 7.35u aanvangt) dus al voorbereiden om te supporteren voor zijn verloofde Emma Plasschaert. Zij zeilt een uurtje later haar beslissende race. Kan het koppel thuis binnenkort twee medailles ophangen?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.