Michael Storer poetst het blazoen van DSM dan toch een beetje op

  Een beeld dat we al heel lang niet meer gezien hadden: DSM boekt een overwinning.

  Michael Storer (24) heeft de Ronde van de Ain gewonnen. De Australiër van DSM won de slotrit en kaapte in één adem ook het eindklassement weg. De zegeteller van zijn team stond tot vandaag slechts op 1 overwinning. Harm Vanhoucke (Lotto-Soudal) werd 4e en is de runner-up in de eindstand.

  Op 25 kilometer van de finish besefte Georg Zimmermann (Intermarché-Wanty-Gobert), gisteren ritwinnaar, dat het bijzonder moeilijk zou worden om zijn gele trui om te zetten in de eindzege. 

   

  Lotto-Soudal gaf met Steff Cras en Andreas Kron stevig van jetje, kopman Harm Vanhoucke gaf de Duitser het virtuele genadeschot. 

   

  Een beresterke Vanhoucke duldde nog 5 vriendjes in zijn wiel, maar op grofweg 20 kilometer van de aankomst schoot met Michael Storer (DSM) wel de nummer 2 van het klassement weg. 

   

  De Australiër, gisteren al tweede, had bij de boog van de laatste 10 kilometer een half minuutje op Vanhoucke en co en zou niet verachteren tijdens zijn tijdrit. 

   

  De 24-jarige Australiër had tot vandaag een blanco erelijst, maar brengt daar dus verandering in. 

   

  Voor zijn ploeg DSM geldt min of meer hetzelfde: de geplaagde formatie had tot dusver nog maar één zege geboekt, een ritje in Parijs-Nice met Cees Bol op 8 maart.

   

  Harm Vanhoucke eindigde uiteindelijk als 4e en is 2e in de eindstand, maar de 24-jarige klimmer lijkt meer dan klaar voor de Ronde van Spanje (start op 14 augustus).

  Vanhoucke: "Storer was de sterkste"

  "Ik ben tevreden met mijn gevoel en met hoe we als team gepresteerd hebben", reageerde Harm Vanhoucke na een puike driedaagse.

   

  "We hebben er alles aan gedaan om de eindzege te bemachtigen. Op de top van de laatste klim zat ik op mijn limiet. Als je ziet dat met Storer dan nog iemand kan wegrijden, dan moet je toegeven dat hij de sterkste was."

  Ploegmakker Romain Bardet: "Hij vloog vorige week op ploegstage en wordt nu beloond voor het harde werk. Storer is een van de grootste motoren die ik ken"

  Uitslag rit 3:
  1. Michael Storer (Aus) 125 km in 3u02'45"
  2. Andrea Bagioli (Ita) op 43"
  3. Mattias Skjelmose (Den) z.t.
  4. Harm Vanhoucke  
  5. Matteo Badilatti (Zwi) 45"
  6. Clément Champoussin (Fra) z.t.
  7. Maxime Bouet (Fra) 1'23"
  8. Olivier Le Gac (Fra) z.t.
  9. Andreas Kron (Den)  
  10. Dimitri Strachov (Rus)  
  Eindstand:
  1. Michael Storer (Aus) in 9u13'09"
  2. Harm Vanhoucke op 55"
  3. Matteo Badilatti (Zwi) 1'01"
  4. Andrea Bagioli (Ita) 1'15"
  5. Mattias Skjelmose (Den) 1'17"
  6. Clément Champoussin (Fra) 1'23"
  7. Georg Zimmermann (Dui) 1'29"
  8. Rémy Rochas (Fra) 1'39"
  9. Georg Steinhauser (Dui) 1'46"
  10. José Diaz (Spa) 1'57"