Rode Duivels ontmoeten Wit-Rusland in september op neutraal terrein in Kazan

  In de heenwedstrijd in Leuven wonnen de Rode Duivels met 8-0 van Wit-Rusland.

  De Rode Duivels zullen hun WK-kwalificatieduel tegen Wit-Rusland in Kazan achter gesloten deuren moeten afwerken. De UEFA nam de beslissing door de onstabiele politieke situatie in het land.

  In september pikken de Rode Duivels de draad van de WK-voorronde weer op. Na een wedstrijd in en tegen Estland en een thuiswedstrijd tegen Tsjechië moeten de Duivels op 8 september naar Wit-Rusland.

   

  Maar door de onstabiele politieke situatie is het evenwel onmogelijk om de wedstrijd in Wit-Rusland te laten doorgaan. Voetbalploegen uit de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk kunnen door de opgelegde sanctie van hun regeringen momenteel niet met het vliegtuig naar Wit-Rusland afzakken.

   

  De UEFA deelt nu mee dat de wedstrijd verplaatst wordt naar een neutraal terrein. Zo ontvangen de Wit-Russen de Belgen in het Russische Kazan achter gesloten deuren. Op 5 september ontvangt Wit-Rusland ook Wales in Kazan.

   

  Op 30 maart speelden de Rode Duivels al  de heenwedstrijd tegen Wit-Rusland in Leuven. De Belgen haalden toen verschroeiend uit met een 8-0 overwinning. Na twee zeges en een gelijkspel staat België aan de leiding in groep E.

  WK-kwalificatie UEFAWK-kwalificatie UEFA Groep E speeldag 10