Zo'n duizend fans: Primoz Roglic als een held onthaald in Slovenië

  Primoz Roglic werd warm onthaald in Slovenië.

  En of dat Primoz Roglic populair is in Slovenië. De kersverse olympische kampioen tijdrijden werd op de luchthaven van Ljubljana als een ware held onthaald. Zo'n 1.000 fans zakten af naar Jože Pučnik Airport om een glimp op te vangen van hun wielergod.

  Het was drummen geblazen op de Sloveense luchthaven. Niemand minder dan Primoz Roglic arriveerde daar vandaag namelijk en hij nam meteen zijn zoontje Lev op de arm.

   

  "Wederom is aangetoond dat waar een wil is, een weg is. Deze medaille is het resultaat van veel moeite en opoffering", liet Roglic zich ontvallen bij het Sloveense Delo. 

   

  "De gebeurtenissen volgen elkaar zo snel op. Er is geen tijd om er op terug te kijken en alles opnieuw te beleven. Maar ik ben blij dat Sloveense atleten goede dingen laten zien en de mensen vreugde schenken."

  Standbeeld en de Roglic-rotonde

  Nu gaat de riem er enkele dagen af bij de man die Slovenië het eerste olympische wielergoud bezorgde. Waarna de focus weer naar de Vuelta verlegd wordt. 

   

  Maar nu nog even genieten dus. Er zijn al heel wat plannen om Roglic te eren in zijn land. Zo zou er werk gemaakt worden van een standbeeld in Zagorje en wordt er misschien wel een rotonde naar hem vernoemd. 

   

  Roglic blijft er allemaal koeltjes bij. "Dat is een hele eer. Ik weet niet of ik het allemaal echt verdien", aldus de immer bescheiden ploegmaat van Wout van Aert.

  Lees ook: