Zuid-Koreaanse San An zet onlinecritici op hun plaats met 3e gouden plak

  De Zuid-Koreaanse An San heeft haar Olympische Spelen afgesloten met drie gouden medailles. Ze won in finale van het individuele nummer na shoot-offs tegen de Russische Jelena Osipova. Eerder won ze ook al de teamcompetitie bij de vrouwen en de gemengde competitie. Voor San smaakt dit misschien wel extra zoet omdat ze vooraf heel veel kritiek had gekregen op haar kapsel.

  De 20-jarige An San had het de afgelopen dagen niet makkelijk. Ze kreeg van Zuid-Koreaanse mannen heel wat haatberichten online omdat ze voor een kort kapsel had gekozen. Maar dat liet ze duidelijk niet aan haar hart komen en met 3 gouden medailles nam ze revanche.

   

  Zuid-Korea is een natie van boogschutters en in de landencompetitie pakten de vrouwen al hun 9e titel op een rij. Ook de gemengde ploeg greep de titel.

   

  Het zilver was dus voor een Russische, het brons voor de Amerikaanse Mackenzie Brown. Ook zij kreeg veel kritiek op sociale media omdat ze een coronavaccin geweigerd had.