Amazone De Liedekerke staakt de strijd door kleine blessure bij haar paard

  Lara de Liedekerke zal de eventingcompetitie niet afmaken op de Olympische Spelen. De amazone zet een punt achter haar competitie omdat haar paard Alpaga D'Arville geblesseerd is. Op de eerste competitiedag eindigde ze met 37.20 strafpunten na haar dressuurproef.

  De Belgische gravin begon gisteren aan de competitie met een degelijke dressuurproef die haar de voorlopige 48e plek opleverde. Maar verder zal haar eerste olympische avontuur in Tokio niet meer gaan.

   

  Ze past voor de cross country en de jumping. Het BOIC meldt dat haar paard een lichte blessure heeft. "Het was een moeilijke, maar een juiste beslissing", klinkt het in een mededeling. "De gezondheid van het paard staat altijd op de eerste plaats."

   

  "De reis van Alpage d'Arville was nochtans goed verlopen en hij leek de voorbije dagen ook in topvorm. Maar Lara voelde tijdens haar dressuuroefening dat haar paard niet 100 procent was. Bij onderzoek kwam een kleine blessure aan het licht."

  Kijk naar de dressuurproef van Lara de Liedekerke

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  programma Lara De Liedekerke
  vrijdag 30 juli eventing dressuur reeks 2 37.20 punten  
  zondag 1 augustus eventing cross country  opgave  
  maandag 2 augustus eventing jumping opgave