Belgian Lion Michael Gilmore ruilt landskampioen Oostende in voor Bergen

  Oostende won vorig jaar de finale van de play-offs tegen Bergen.

  Michael Gilmore zal het eerste seizoen van de BNXT League aanvatten met Bergen. De Belgian Lion verlaat na een seizoen landskampioen Oostende en ondertekent een contract voor twee seizoen bij de basketbalclub uit Henegouwen.

  Michael Gilmore werd geboren in de Verenigde Staten, maar heeft via zijn moeder ook de Belgische nationaliteit. In Amerika kwam Gilmore uit voor de Virginia Commonwealth Rams en de Florida Gulf Coast Eagles in het universiteitskampioenschap NCAA.

   

  In 2019 trok hij naar Europa waar hij een seizoen bij de Duitse tweedeklasser Phoenix Hagen speelde. Vorig jaar verliet hij Duitsland voor een avontuur in onze Belgische competitie bij basketbalclub Oostende.

   

  Gilmore won vorig seizoen nog de titel met Oostende. In de finale van de play-offs behaalde Oostende zijn 10e titel op rij tegen Bergen. De 26-jarige Gilmore kwam afgelopen seizoen aan gemiddeld 4,6 punten en 2,3 rebounds.

   

  Bergen zit nu al aan zijn vijfde versterking voor volgend seizoen na de Nederlander Emmanuel Nzekwesi en de Amerikanen Payton Henson, David Nichols en Marcus Tyus.