He's back! Stralende Van Dijk viert terugkeer na 285 dagen blessureleed

  Met een stralende glimlach vierde Van Dijk zijn rentree.

  Eindelijk is het zover, de terugkeer van Virgil van Dijk is een feit. De Nederlandse verdediger van Liverpool maakte vandaag zijn comeback in een oefenwedstrijd tegen het Duitse Hertha Berlijn.

  Even terug naar 17 oktober 2020. Liverpool trekt naar Goodison Park om er de derby tegen stadsrivaal Everton te spelen. De wedstrijd is nog maar net op gang getrapt of bij Everton-keeper Jordan Pickford gaat het licht al uit.

   

  De Engelse doelman torpedeert Liverpool-sterkhouder Virgil van Dijk met een drieste tackle en ontsnapt aan rood. Voor de Nederlander is het verdict veel zwaarder: einde seizoen en geen EK.

   

  Van Dijk wordt meteen geopereerd aan de ligamenten van de knie en staat voor een lange revalidatie. Aan die revalidatie kwam vandaag eindelijk een einde, toen een stralende Van Dijk voor het eerst in 285 dagen opnieuw speelminuten kreeg.

   

  Ook collega-verdediger Joe Gomez vierde zijn terugkeer na een zware knieblessure. Voor de volledigheid: Hertha won de partij met 4-3, Dodi Lukebakio was goed voor 2 assists.