Nina Derwael: "Zin om aan alle kleine details te werken en zondag te knallen"

  Nina Derwael en Jutta Verkest zijn tevreden met hun 6e en 23e plek in de allroundfinale. Voor de jonge Verkest zitten haar eerste Olympische Spelen erop, Derwael wil zondag nog één keer knallen. "Het wordt heel spannend, ik kijk er enorm naar uit", laat ze optekenen.

  "Ik heb er in ieder geval van genoten", zegt Nina Derwael na haar zesde plek in de allroundfinale. "Stress had ik niet, ik was enorm gefocust en klaar om aan mijn wedstrijd te beginnen. Als ik zie met welke gymnasten ik vandaag in de zaal sta, mag ik trots zijn om zesde van de wereld te zijn."

   

  "Ik begon aan deze wedstrijd met een kleine hoop op een medaille, al wist ik dat het heel moeilijk zou worden. Dan moesten mensen steken laten vallen, maar de toppers hebben het super gedaan vandaag." 

   

  Is Derwael klaar voor de brugfinale op zondag? "Mijn brugoefening was vandaag net iets minder. De bewegingen waren kleiner, dus we weten waaraan we kunnen werken voor zondag. Ik ben blij dat ik de oefening nog eens kon doen, dat geeft me vertrouwen voor de finale."

   

  "Zondag moet ik voluit gaan. Ik heb er heel veel zin in om aan alle kleine details te werken en zondag te knallen. Het wordt heel spannend, ik kijk er enorm naar uit."

  Mijn bewegingen aan de brug waren kleiner, dus we weten waaraan we kunnen werken voor zondag.

  Nina Derwael
  programma Nina Derwael
  zondag 25 juli kwalificaties allround 6e (naar F) verslag
    kwalificaties brug 1e (naar F) verslag
    kwalificaties team 5e (naar F) verslag
  dinsdag 27 juli finale team 8e verslag
  donderdag 29 juli finale allround 6e verslag
  zondag 1 augustus brugfinale 12.27 u  

  Verkest: "Heel hard genoten en ervaring opgedaan"

  Jutta Verkest mag zich de nummer 23 van de wereld noemen in het allround turnen. Dat op 15-jarige leeftijd. Verkest heeft dan ook vooral genoten van het moment.

   

  "Ik heb er heel hard van genoten en ervaring opgedaan. Dat was het plan", deelt Verkest. "Het was leuk hoe iedereen voor elkaar supporterde. Ook de grote sterren aan het werk zien, maakte me enorm blij."

   

  Net als in de teamfinale, liep het bij haar brugoefening mis. "Bij de brug raak ik de grond, maar maak ik de oefening nog af. Dat is goed gelukt. De balk was maar "wikkel-wakkel", maar ik ben erop blijven staan."

   

  "Ik ben het niet gewoon om drie wedstrijd na elkaar te turnen. Mijn lichaam moet nog een beetje recupereren."

   

  Zien we Verkest terug in Parijs? "Hopelijk! Ik denk dat alles nog beter kan", lacht ze.

  Ik ben het niet gewoon om drie wedstrijd na elkaar te turnen. Mijn lichaam moet nog een beetje recupereren.

  Jutta Verkest