Nafi Thiam leeft mee met Biles: "We zijn niet enkel objecten die voor amusement zorgen"

  0 / 0

  Volgende week rond deze tijd is Nafi Thiam volop in de running om haar olympische titel in de zevenkamp te verdedigen. Ze maakte nu graag al even tijd voor een babbel met Sporza, over haar voorbereiding en over het statement van Simone Biles.

  "Ik vind het vooral heel triest", reageert Thiam op het verstek van Simone Biles voor de team- en allroundfinale in het turnen, door mentale problemen. "Sport is ontspanning, maar het moet menselijk blijven."

   

  "We zijn niet enkel objecten die bewegen en voor amusement zorgen. Het is jammer dat grote atleten zich zo slecht voelen en hun sport niet langer kunnen appreciëren."

   

  "Ik hoop dat de mentaliteit zal veranderen en dat de geestelijke gezondheid van atleten meer voorop wordt gesteld. Da's echt belangrijk, want nu wordt daar niet genoeg aandacht aan besteed."

  Het is jammer dat grote atleten zich zo slecht voelen en hun sport niet langer kunnen appreciëren.

  "Ik popel om eraan te beginnen"

  • Over haar voorbereiding richting de zevenkamp, die volgende week woensdag begint: "Ik ben klaar voor een goeie prestatie. Ik blijf sereen, maar ik popel om eraan te beginnen. Ik heb er nog niet te veel aan gedacht, want het is nog bijna een week."
  • Over de Belgische prestaties op deze Spelen: "Het is heel leuk om al die andere sporten te kunnen volgen. Niet enkel atletiek, maar ook alle andere Belgen. Het is motiverend om te zien dat ze goeie resultaten behalen."
  programma Nafi Thiam
  woensdag 4 augustus dag 1 3e verslag
  donderdag 5 augustus dag 2 1e verslag

  Thiam bereidt zich voor in het basecamp in Mito: