Philippe Clement over bezoek aan Union: "Het wordt een heksenketel"

  Club Brugge speelt zondagmiddag op het veld van Union, een van de leiders na de eerste speeldag. Het wordt de eerste thuismatch van Union op het hoogste niveau in 48 jaar. "Ze hebben heel weinig nodig om een doelpunt te maken", weet Club-coach Philippe Clement.

  Club Brugge staat zondag voor een lastige trip naar Union. De kampioen uit 1B won zondag de Brusselse derby en barst van het vertrouwen. Het speelt eindelijk nog eens een thuismatch in onze eerste klasse en mag ook fans uitnodigen.

   

  Philippe Clement, coach van de tegenstander: "Als je ziet hoe enthousiast onze supporters al waren na 9 maanden... Bij Union wachten ze er al 48 jaar op. We mogen een heksenketel verwachten."

   

  Union won zondag tegen Anderlecht. "Ik ken Felice Mazzu al lang. Ik beschouw hem als meer dan een collega. Hij is heel gretig om zijn kwaliteiten in 1A te laten zien."

   

  "We kennen ook de verhalen van vorig jaar met Beerschot en OHL. Hun enthousiasme, dat gaf extra energie."

   

  "Het wordt een zware verplaatsing. Zij hebben veel strijdlust en loopvermogen. Ze hebben weinig nodig om een doelpunt te maken."

  Ik ken Felice Mazzu al lang. Ik beschouw hem als meer dan een collega. Hij is heel gretig om zijn kwaliteiten in 1A te laten zien.

  Philippe Clement

  "Persyn is een optie voor de toekomst"

  Bij Club Brugge zijn er met Stanley Nsoki en Tibo Persyn ook eindelijk nieuwkomers. Wat had Clement te vertellen over het nieuwe bloed?

   

  "Nsoki kreeg vanmorgen nog een bericht van Thomas Meunier. Hij zei hem dat hij in geen betere club kon terechtkomen. Het is de bedoeling om hem centraal achterin te plaatsen, maar hij kan ook als linksback spelen."

   

  "Tibo is dan weer meer een optie voor de toekomst. We bekijken hoe hij de concurrentie kan aangaan met Clinton Mata en Ignace Van der Brempt. Hij is polyvalent en heeft een interessant profiel."

   

  Over de fitheid van doelman Simon Mignolet gaf hij nog geen eenduidig antwoord. "Hij heeft twee dagen delen van de groepstraining gedaan. Hij bouwt stap per stap op, maar we mogen nog geen conclusies trekken."