Protest van Red Bull haalt niets uit, Hamilton blijft winnaar Britse GP

  Het moment waarop Verstappen (links) en Hamilton (rechts) contact maakten.

  De internationale autosportfederatie (FIA) heeft geen gehoor gegeven aan het protest van Red Bull om Lewis Hamilton (Mercedes) zwaarder te bestraffen voor zijn manoeuvre in de GP van Groot-Brittannië. Volgens de stewards kwam de Oostenrijkse renstal met onvoldoende nieuw bewijs.

  In de openingsronde van de Britse GP tikten de F1-bolides van Lewis Hamilton en Max Verstappen elkaar aan, waardoor de Nederlander zwaar crashte en uiteindelijk moest opgeven.

   

  Hamilton werd als schuldige aangeduid, maar kon gewoon verder racen. Hoewel hij een tijdstraf van 10 seconden kreeg, slaagde de zevenvoudige wereldkampioen er toch in de race te winnen.

   

  Bij Red Bull waren ze niet te spreken over de "te lichte straf" voor de Brit, waardoor het team een aanvraag voor een formele review indiende.

   

  Toch bracht het protest van de Oostenrijkers geen zoden aan de dijk. Vandaag beslisten de stewards dat er onvoldoende overtuigend bewijs naar de tafel werd gebracht, waardoor Hamilton de winnaar blijft van de Britse GP.

   

  Tijdens de GP van Hongarije van komende zondag zal Verstappen alvast sportieve wraak willen nemen. Hamilton is door het incident namelijk genaderd tot op 8 punten van de WK-leider.