Olympisch avontuur zit erop voor Croenen: geen halve finale op 100m vlinderslag

  Een 28e tijd voor Louis Croenen in de kwalificaties, onvoldoende voor de halve finales.

  Louis Croenen (27) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales op de 100 meter vlinderslag. In de 4e kwalificatiereeks eindigde hij als 2e met een tijd van 52"23 , niet voldoende voor een plekje in de halve finales.

  Vanuit baan 8 was Croenen al vrij snel op achtervolgen aangewezen, aan het keerpunt tikte hij als 6e aan. In de laatste 50 meter schoof hij nog op naar de 2e plaats, net na de Argentijn Santiago Grassi (52"07). 

   

  Nadien was het nog eventjes afwachten voor Croenen, maar het was al snel duidelijk dat een plekje bij de beste 16 te hoog gegrepen zou zijn. Daarvoor was uiteindelijk een tijd van 51"72 nodig. Croenen eindigde als 28e.

   

  De grote favoriet om goud te pakken op de 100 meter vlinderslag is (uiteraard) de Amerikaan Caeleb Dressel. Hij kwam in de laatste kwalificatiereeks in actie en vestigde zelfs een olympisch record met 50"39.

   

  Op de 200 meter vlinderslag kende Louis Croenen meer succes, hij bereikte daar de halve finales. Ook de finale nog halen zoals in Rio zat er uiteindelijk niet in.

  Herbekijk de kwalificatiereeks van Croenen

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Croenen: "Dit nu even laten bezinken"

  "Het is weer net niet en dat is gewoon jammer", vertelde Croenen na afloop van de 100 meter vlinderslag. "Ik zwem hier geen slechte tijd, maar ik ben toch wel een beetje teleurgesteld. Nu ja, ik heb de laatste maanden vooral op de 200 meter gewerkt dus dit is niet abnormaal."

   

  "In de toekomst ga ik misschien weer harder aan mijn 100 meter werken. Ik heb het gevoel dat ik op de 200 meter niet al te veel progressie meer kan boeken. De jeugd is ook zo enorm sterk."

   

  Croenen haalde een halve finale, maar kon geen persoonlijk record zwemmen: "Op de Spelen is het de bedoeling om je eigen limieten te verleggen en dat is niet gelukt. Dat is een teken dat het niet perfect zit."

   

  "Ik ben misschien net 99,5 procent en dat is jammer op een kampioenschap. Wat er net niet goed zit, weet ik niet. Ik ga nu even vakantie nemen en dan zie ik wel wat de toekomst brengt."