Opsteker voor Belgische zwemmen: sterke Lecluyse naar finale 200m schoolslag

  Fanny Lecluyse in de halve finales.

  Fanny Lecluyse heeft zich geplaatst voor de olympische finale op de 200m schoolslag, de bekroning van een knappe zwemcarrière. Ze zwom met 2'23"73 naar de 5e tijd in haar halve finale, net genoeg voor een plaats bij de beste 8.

  Door de mindere tijden van de vrouwen in de eerste halve finale had Fanny Lecluyse een uitstekende kans op haar allereerste olympische finale. 2'24"20 was het doel en dat is trager dan haar Belgische record van 2'23"30.

   

  De 29-jarige Lecluyse, de oudste in haar halve finale, dook goed van haar startblok in baan 7. Ze ging mee met haar concurrentes en keerde na 100 meter in 1'09"05, één tiende sneller dan het schema van haar BR.

   

  In de laatste 100 meter kreeg Lecluyse het moeilijk, maar ze werd toch knap 5e in 2'23"73, goed voor de 8e chrono van de 16 halvefinalistes. Met die tijd stroomt Lecluyse door naar de finale, die morgen wordt gezwommen om 3.41 uur.

  De race van Lecluyse:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Lecluyse: "Slechte nacht na dopingcontrole"

  Op haar derde Olympische Spelen bereikt Fanny Lecluyse voor het eerst een finale. En dat na een goede race. De omstandigheden waren nochtans niet optimaal. 

   

  "Ik heb nog een late dopingcontrole gehad en daardoor was mijn nacht niet goed. Ik moest elk uur opstaan om te plassen", vertelde Lecluyse achteraf.

   

  "Ik ben tevreden, het was heel spannend. Ik ben blij met die achtste plaats. 's Ochtends wist ik dat het moeilijk zou worden om sneller te zwemmen en dat is toch goed gelukt."

   

  Wat is er mogelijk in de finale? "Wie weet kan ik nog beter doen. Maar ik ben al blij met de finale, dat was het grootste doel. Morgen ga ik nog eens alles geven. Het BR is een doel, ik ga proberen het te verbeteren. Het zal van mijn recuperatie afhangen."

  Ik ben heel blij met de finale, dat was het grootste doel. Morgen ga ik nog een keer alles geven.

  Fanny Lecluyse
  programma Fanny Lecluyse
  zondag 25 juli reeks (100m schoolslag) 1'07"93 (26e, niet naar HF) verslag
  woensdag 28 juli reeks (200m schoolslag) 2'23"42 (11e, naar HF) verslag
  donderdag 29 juli halve finale (200m schoolslag) 2'23"72 (5e, naar F) verslag
  vrijdag 30 juli finale (200m schoolslag) 2'24"57 (8e) verslag

  uitslagen 200m schoolslag