Lara de Liedekerke maakt debuut op de Spelen: "Genieten van deze ervaring"

  Lara de Liedekerke in actie (archieffoto).

  Vrijdag komt Lara de Liedekerke (33) voor het eerst in actie op de Spelen in de eventing. Ze zal deelnemen aan een mix van dressuur, crosscountry en jumping. Het zijn de eerste spelen voor Lara de Liedekerke nadat ze in Londen haar paard geblesseerd zag uitvallen, in Rio was ze net zwanger.

  Aanwezig zijn in Tokio is dan ook een hele ervaring: "Het is echt waanzinnig om hier te zijn. Ik voel me hier weer een kind dat overal vol bewondering naar alles kijkt. Ik profiteer van deze unieke ervaring."

   

  Over sportieve prestaties wilde De Liedekerke nog geen grote voorspellingen doen: "Mijn paard en ik hebben er bijzonder hard voor gewerkt. Ik heb er vertrouwen in dat ik goed zal kunnen presteren, maar welk resultaat we zullen halen dat is echt nog afwachten."

   

  "Ik hoop in elk geval wel op een plekje in de top 20, al de rest is sowieso extra. Mocht die plek in de top 20 er niet inzitten dan zal ik wel ontgoocheld zijn, ja. Ik wil er nu vooral van genieten en als ik alles goed doe dan zullen de prestaties wel volgen."

   

  De merrie van De Liedekerke, Alpaga d'Arville, moest toch wel even wennen aan de omstandigheden: "Zeker de eerste dagen was ze heel erg moe. De dierenarts gaf ook de raad om rustig op te bouwen. Nu we hier 10 dagen zijn, denk ik dat ze helemaal is aangepast aan de nieuwe omstandigheden."

   

  "De laatste rechte lijn van de voorbereiding is in elk geval goed ingezet. Vandaag en morgen voeren we nog enkele laatste tests uit en dan kunnen we er echt aan beginnen."

  Gravin Lara de Liedekerke de Pailhe

  Met Lara de Liedekerke kreeg de Belgische olympische delegatie er niet alleen een uitstekende ruiter, maar ook een gravin bij. In de officiële communicatie van het BOIC wordt er naar haar als "la contesse" verwezen.

   

  De familie De Liedekerke speelt ook een belangrijke rol in de Belgische eventingsport. Op het domein van de familie worden er elk jaar 2 internationale eventingconcoursen georganiseerd. Een initiatief dat een 15-tal jaar geleden werd opgezet.

  programma Lara De Liedekerke
  vrijdag 30 juli eventing dressuur reeks 2 37.20 punten  
  zondag 1 augustus eventing cross country  opgave  
  maandag 2 augustus eventing jumping opgave  

  Voorlopig nog geen grote successen

  De voorbije dagen kwamen al enkele landgenoten in actie in de paardensport. Laurence Roos, Domien Michiels en Larissa Pauluis (dressuurcompetitie) slaagden er niet in om de finale toen te halen.

   

  Vooral Laurence Roos deed het samen met Fil Rouge toen uitstekend. Ze bleef lang op de 2e plek staan, maar zakte uiteindelijk nog weg naar de 4e plaats. Niet voldoende om de finale te halen.