DQS droomt nu ook van ritzege in Vuelta met Jakobsen: "Hij zit vol vertrouwen"

  Fabio Jakobsen weet weer hoe het voelt om te winnen.

  Met een dubbele triomf in de Ronde van Wallonië heeft Fabio Jakobsen toch al een deel van de maanden revalidatie kunnen doorspoelen. Deceuninck-Quick Step hoopt nu ook in de Vuelta te scoren met de Nederlandse sprinter. "We hopen allemaal dat hij er een overwinning kan pakken."

  Na talloze operaties en ettelijke weken in ziekenhuizen kan Fabio Jakobsen weer glimlachen op de fiets. In de Ronde van Wallonië boekte hij zijn eerste overwinningen sinds zijn horrorcrash in de Ronde van Polen. 

   

  "We kunnen terugblikken op een succesvolle Ronde van Wallonië", zegt sportief directeur Geert Van Bondt. "Fabio wou heel graag sprinten en dat heeft hij ook gedaan. We wilden vooral zijn lichaam weer gewoon maken aan de korte, pittige inspanningen. Hij heeft echt getoond dat hij in vorm is."

   

  Jakobsen deed zelfs meer: hij won ook twee sprintetappes. "Dat is ongelofelijk", aldus Van Bondt.  "Na zo'n lange revalidatie weer twee zeges pakken... Het gaf ons allemaal kippenvel."

   

  "Tijdens zijn revalidatie onderging hij meerdere operaties, die hem telkens wat terugsloegen. Maar Fabio bekeek het dag per dag: hij bleef rustig en zette steeds de juiste stappen."

   

  "We hebben zijn trainingen aangepast aan zijn revalidatie, zodat zijn wonden konden genezen. Het was dan ook heel emotioneel om Fabio weer te zien winnen, want die beelden van zijn val flitsen weer door je hoofd. Hij wou terugkeren en winnen. Zijn volharding en hardnekkigheid zijn ongelofelijk."

  Fabio wou terugkeren en winnen. Zijn volharding en hardnekkigheid zijn ongelofelijk.

  Geert Van Bondt

  Na zijn succesen in Wallonië wordt de blik nu gericht op de Vuelta. "We hebben de lead-out al eens getest met de Vuelta in het achterhoofd", zegt Van Bondt. "Je kan het alleen maar verbeteren door zo veel mogelijk samen te koersen."

   

  "De renners voelen nu aan wat ze moeten doen. In de laatste 5 kilometer zeggen we meestal niets meer door de radio. Iedereen weet waar hij moet beginnen en wat hij moet doen. Het is een automatisme."

   

  Loont dat ook voor Jakobsen in de Ronde van Spanje? "Vooral de laatste ritzege in Wallonië heeft hem veel vertrouwen gegeven, een bevestiging van zijn goede vorm."

   

  "Er waren nog andere goede sprinters in Wallonië, dus het is fantastisch dat hij twee ritten kon winnen. In de Vuelta zullen er ook verschillende sprintkansen zijn. We hopen allemaal dat Fabio daar ook een overwinning kan pakken."