Zot shot van Pieters en 5 andere zaken die u moet onthouden uit de olympische nacht van 29 juli

  Het was een goede nacht voor Thomas Pieters, Elke Vanhoof, Fanny Lecluyse en de Red Lions. Met dit lijstje bent u helemaal mee voor de 6e olympische dag. 

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  1. Golf: Thomas Pieters mept bal vanaf 116 meter in de hole

  De golfers zijn vandaag aan hun Olympische Spelen begonnen. Thomas Pieters liet zich al vroeg op de dag opmerken met deze fantastische bal. Kijk hier hoe hij een geweldige slag vanaf 116 meter scoort.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  2. BMX: Elke Vanhoof plaatst zich voor de halve finales

  Elke Vanhoof heeft zich geplaatst voor de halve finales in het BMX. Onze landgenote werd 4e in haar heat in de kwartfinales en dat volstond voor de kwalificatie. Dat Elke Vanhoof erbij is in Tokio is op zich al straf. Haar voorbereiding op de Olympische Spelen werd in 2019 danig verstoord door een hersenschudding en ze kon zich maar ternauwernood plaatsen.

  3. Judo: Nikiforov sneuvelt tegen wereldkampioen in 2e ronde

  Toma Nikoforov is er niet in geslaagd om in de voetsporen van bronzenmedaillewinaar Matthias Casse te treden. Onze landgenoot geraakte in de tweede ronde van het toernooi niet voorbij Jorge Fonseca. Onze 28-jarige landgenoot verloor na nauwelijks vijftien seconden al met ippon van de Portugese wereldkampioen.

  4. Zwemmen: Fanny Lecluyse plaatst zich voor de finale op de 200 meter schoolslag

  Fanny Lecluyse heeft zich geplaatst voor de olympische finale op de 200m schoolslag, de bekroning van een knappe zwemcarrière. Ze zwom met 2'23"73 naar de 5e tijd in haar halve finale, net genoeg voor een plaats bij de beste 8.

  5. Zwemmen: Caeleb Dressel is de koning van de 100m

  De vijfde finaledag in het Tokyo Aquatics Centre was die met het koningsnummer bij de mannen: de 100m vrije slag. De Amerikaan Caeleb Dressel heeft daarin de verwachtingen ingelost. Hij hield iedereen achter zich met 47"02.

  6. Hockey: Sterke Red Lions draaien weerloos Canada door de gehaktmolen: 9-1

  De Red Lions blijven foutloos acteren op de Olympische Spelen. In hun voorlaatste groepsduel trakteerden de Belgische hockeymannen Canada op een fikse pandoering: 9-1.