Kwalificaties mixed relay komen waarschijnlijk te vroeg voor Cynthia Bolingo

  Kan Cynthia Bolingo haar beste niveau halen tijdens de Olympische Spelen?

  De gemengde 4x400 meter-ploeg zal het in de kwalificatiereeksen waarschijnlijk moeten stellen zonder Cynthia Bolingo (28). Ze liep een 10-tal dagen geleden een kleine spierblessure op, dat bevestigde het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC).

  Kwalificaties mixed relay komen waarschijnlijjk te vroeg voor Bolingo

  De beste 400-meter loopster van het ogenblik, haar PR van 50"29 is de snelste Europese chrono, zou wel niet voor alle disciplines per definitie forfait moeten geven. Ze hoopt ook individueel nog in actie te komen op de 400 meter en samen met de Belgian Cheetahs op de 4x400 meter.

   

  Het BOIC liet weten "er vertrouwen in te hebben dat dit geen impact zal hebben op haar prestaties tijdens de Olympische Spelen." 

   

  De kwalificatiereeksen met de mixed relay (morgen om 13 uur) komen waarschijnlijk wel nog te vroeg voor Bolingo. Dylan Borlée, Imke Vervaet, Camille Laus en slotloper Kevin Borlée zullen de uitverkorenen zijn tijdens de kwalificaties. Of Bolingo erbij zal zijn in een eventuele finale is ook nog afwachten.

  programma Cynthia Bolingo
  dinsdag 3 augustus reeksen 02.45 u forfait

  Eline Berings: "Zeer slechte timing voor een blessure"

  "Dit is geen goed nieuws", is atlete Eline Berings duidelijk over de blessure van Bolingo. "Een heel slechte timing om nu een blessure op te lopen. Er is natuurlijk weinig informatie over de ernst van de blessure." 

   

  "Normaalgezien als je een klein scheurtje hebt, dan heb je toch minstens een week nodig om te herstellen. Ik hoop dat ze nog aan de start kan komen van de individuele 400 meter."

   

  "Maar het is bijzonder jammer. Ik zag ons in de mixed relay toch zeker bij de outsiders voor een medaille, maar Cynthia Bolingo was zeker wel een essentiële pion in die ploeg. Je krijgt toch een ander verhaal als zij er niet bij is, vrees ik."

  Als je naar die absolute topvorm groeit, ben je gevoeliger voor blessures

  Eline Berings

  "Alles hangt af van de ernst van de blessure. Maar het feit dat ze de optie open houden dat ze nog klaar zou geraken, zegt mij dat het een klein scheurtje is. Anders had ze wel forfait gegeven."

   

  Maar liefste drie keer stelde Bolingo haar Belgisch record scherper dit jaar. "Zowel op de 100, 200 als 400 m heeft ze fenomenale tijden neergezet", zegt Berings.


  "Als je naar die absolute topvorm groeit, ben je gevoelig voor blessures. Misschien is het dus wel een teken dat ze in topvorm is.  Ik zag haar wel echt als een kanshebber op de finale op de 400 m. We gaan moeten afwachten, ik hoop dat ze haar nog klaar krijgen."