Club Brugge rondt de "thuiskomst" van sneltrein Tibo Persyn af

  Club Brugge heeft de terugkeer van Tibo Persyn (19) afgerond. De flankspeler wordt voor een seizoen gehuurd met een aankoopoptie van Inter. Persyn kent het Brugse huis, want hij doorliep de jeugdreeksen van Club.

  Het heeft even geduurd voor de Brugse bedrijvigheid op de transfermarkt op gang kwam, maar met Tibo Persyn heeft Club een tweede inkomende transfer afgerond (na verdediger Stanley Nsoki van Nice). 

   

  Persyn is een flankspeler, die bekend staat om zijn snelheid en loopvermogen. Hij biedt Club-trainer Philippe Clement extra opties na het vertrek van Dennis en Diatta en het einde van de uitleenbeurten van Dirar en Chong. Persyn kan zowel als rechtsachter als rechtsbuiten spelen.

   

  Bij Inter heeft hij nog een contract tot 2024. Club Brugge huurt hem een seizoen en heeft een aankoopoptie. Mogelijk is er ook een terugkoopoptie voor Inter opgenomen in het contract, maar daar werd niet over gecommuniceerd.

   

  Persyn weet waar hij terechtkomt. Hij verliet in 2018 Club Brugge om zijn opleiding verder te zetten bij Inter. 

  "Perisic en Lukaku hebben veel met mij gepraat"

  "Het voelt wat raar aan", vertelt de aanwinst in een presentatiefilmpje. "Ik ben ook verrast dat ik hier weer ben."

   

  Persyn vertrok op jonge leeftijd naar Milaan. "Dat was een heel andere ervaring. Ivan Perisic heeft er veel met mij gepraat, net als Romelu Lukaku."

   

  "Ze vertelden me om rustig te blijven en om veel plezier te maken. "Doe wat je moet doen.""

   

  "Ik hoop dat ik me bij Club kan tonen. Terugkeren na 3 jaar is iets speciaals. Ik hoop zoveel mogelijk te spelen en mezelf te bewijzen."