😉 Chalmers knipoogt naar Pieter Timmers: "Nu zijn we allebei zilverenmedaillewinnaars"

  Vijf jaar geleden klopte Chalmers Timmers op het koningsnummer, nu werd hij zelf tweede.

  Na de finale van 100 meter vrije slag kon onze reporter in het Tokyo Aquatics Centre zilverenmedaillewinnaar Kyle Chalmers voor de microfoon halen. Hij deed de groeten aan zijn goeie vriend Pieter Timmers, die hij in Rio versloeg op hetzelfde nummer.

  "Pieter is een goeie vriend. Ik mis het om tegen hem te racen. Hopelijk is alles goed met hem? Nu zijn we allebei zilverenmedaillewinnaars", lacht de Australiër, die na zijn olympische 100m-titel in Rio nu dus genoegen moest nemen met zilver na Caeleb Dressel.

   

  "Ik voel me goed. Ik heb net mijn zesde olympische medaille gewonnen, waarvan de tweede individuele. Het is speciaal om weer op mijn best te zijn", is Chalmers niet ontgoocheld.

  Ter vergelijking: met de tijd van 47"80 waarmee Pieter Timmers op de 100 meter vrije slag zilver won in Rio de Janeiro, zou hij in de finale vandaag vijfde geworden zijn. Caeleb Dressel was met 47"02 de snelste van het pak.

  Bekijk de reactie en kwinkslag van Kyle Chalmers:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.