Vloek is helemaal voorbij! Vandaag is beste Nederlandse dag ooit op Olympische Spelen

  De Nederlandse dubbelvier-roeiers staken de lont aan het kruitvat.

  Na regen komt altijd zonneschijn. En of de Oranje-zon vandaag alle sportieve plensbuien van de voorbije dagen verdreef! Met acht medailles, waarvan tweemaal goud, driemaal zilver en driemaal brons, beleven onze noorderburen vandaag hun meest gelauwerde dag ooit op de Spelen.

  Vanochtend in alle vroegte zorgden de roeiers van de dubbelvier voor het eerste Nederlandse goud in Tokio. Uit datzelfde water visten onze noorderburen nog twee keer zilver (vier zonder stuurman bij de vrouwen en dubbeltwee bij de mannen) en een keer brons (dubbeltwee bij de vrouwen) op.

   

  Dat eremetaal werkte aanstekelijk, want niet veel later won Annemiek van Vleuten op het Fuji Speedway-circuit met overmacht de tijdrit bij de vrouwen, flankeerde Anna van der Breggen haar op de derde plaats en stoomde ook Tom Dumoulin door naar een zilveren plak bij de mannen.

   

  Ten slotte bracht judoka Sanne van Dijke het oranje medailletotaal van de dag op acht met een bronzen prestatie. Het vorige Nederlandse dagrecord dateerde van 11 augustus 1928. Die dag wonnen de Nederlanders in eigen land zeven medailles.